Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nagyon sokan szavaztak az előválasztás második fordulójának első napján

78 ezer ember adta le voksát, egyre népszerűbb az online szavazás.

78 ezren szavaztak az előválasztás második fordulójának első napján – közölte az Országos Előválasztási Bizottság a Facebook-oldalán.

Történt ez annak ellenére, hogy kevesebb helyen lehet a második fordulóban szavazni, és már nincsenek egyéni jelöltek, csak a két miniszterelnök-jelölt: Dobrev Klára és Márki-Zay Péter.

A nap pontos adatai az alábbiak szerint alakultak:

 • Sátorban megjelent: 63 223 fő.
 • Interneten keresztül adta le szavazatát: 15 389 fő.
 • Mindez azt is mutatja, hogy egyre népszerűbb az internetes voksolás. (Összehasonlításként: az első fordulóban a rendszerösszeomlást követő első teljes napon 62 ezren szavaztak sátorban és 4600-an az interneten.)

  A második forduló első napja a szombathelyi Fő téren.
  Mészáros D. Zsolt

  Ehhez képest tegnap 78 ezer 612 ember voksolt arra, hogy ki legyen a 2022 után kezdődő korszak ellenzéki miniszterelnök-jelöltje.

  Mint ismeretes, az előválasztás második fordulója az eredetileg tervezettnél hat nappal később kezdődött el és hét napon át tart.

  Az ellenzéki választók október 16. szombatig az ország több száz szavazópontján, illetve online voksolhatnak.

  Mivel a második fordulóban csak miniszterelnök-jelöltet választanak az ellenzéki polgárok, ezért az OEVB eltörölte a választókerületi illetékességet, vagyis az ország bármely szavazópontján lehet érvényesen szavazni.

  Mészáros D. Zsolt

  „A hideg idő és a rövidebb szavazási időszak miatt kevesebb szavazópont fog üzemelni a második fordulóban, azonban az online választási rendszer megnövelt kapacitásokkal várja mindazokat, akik személyesen nem tudnak a választójogukkal élni” – írja közleményében a bizottság.

  A Vas megyei szavazókörök helyszínéről és nyitvatartásáról lapunk részletesen írt. Vasárnaptól jövő szombatig tart az előválasztás második fordulója October 09. 09:29

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Ellenzéki előválasztás 2021

  Tovább az oldalra