Nagyot hajráztak a szavazók: csúcsdöntés az előválasztás utolsó napján

Az ellenzéki előválasztás 16 napján kétszer volt százezer fölött a szavazatok napi száma, de egyedül szombaton közelítette meg a 120 ezret. A második fordulóban minden harmadik ember új szavazó volt, és öt százalékkal többen voksoltak, mint az első kanyarban.

Az ellenzék által szervezett történelmi jelentőségű előválasztás utolsó napján 118 415-en adták le voksukat a miniszterelnök-jelöltekre – közölte az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) az Előválasztás 2021 Facebook-oldalon.

A nap pontos adatok:

• Sátorban megjelent: 88 380 fő

• Interneten keresztül adta le szavazatát: 30 035 fő

„Összesen 118 415 választópolgár szavazott szombaton arra, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter legyen a 2022 után kezdődő új korszak miniszterelnöke. Az országos előválasztás történetében a szombati részvételi adatok minden eddigit megdöntöttek. Az összesített részvétel a második fordulóban így 662 016 főre nőtt. A második forduló nemcsak a napi részvételi adatokban döntött rekordot, hiszen az elmúlt egy hétben 219 991 új szavazó jelent meg a sátrakban, vagy adta le voksát online” – idézi az Infostart.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021