Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hét párt és szervezet indul Vasban a megyei közgyűlési helyekért

Itt nincs ellenzéki összefogás, egy civil egyesület és egy politikai ernyőszervezet is indul.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lassan a célegyenesbe fordulnak a 2019-es önkormányzati választások előkészületei. Bemutattuk már a szombathelyi jelölteket Kisorsolta a szombathelyi választási bizottság, hogy milyen sorrendben legyenek a jelöltek a szavazólapon 2019. September 11. 07:24 , elemeztük a Fidezs-KDNP Illés Károly és Melega Miklós biztosra mehet a szombathelyi önkormányzati választásokon 2019. September 03. 07:43 , Az Éljen Szombathely választási szövetség László Győző és Szuhai Viktor már képviselőnek érezheti magát Szombathelyen 2019. September 06. 08:01 és a Pro Savaria Molnár Miklós vezeti a Pro Savaria listáját, a jobbikos Balassa Péter a második 2019. September 07. 11:48 városi listáját. És megmutattuk Celldömölkön nincs fideszes jelölt, Szentgotthárdon és Vasváron sok a független 2019. September 13. 07:33 , kik és milyen színekben indulnak Vas megye nagyobb városaiban.

15 képviselője van Vas megyének

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

De egyelőre kimaradt a megyei közgyűlés. Igaz, hogy a megyei közgyűléseknek egyre kisebb a szerepük, gyakorlatilag a kisebb, helyi terület- és közlekedésfejlesztés tartozik hozzájuk, de politikai szempontból fontos, hogy kik alkotják a közgyűlést.

Nagy Jácint

A megyei közgyűlési választáson listákra lehet szavazni. A választópolgár egyetlen jelölőszervezet listájára szavazhat, a mandátumokat a listákra adott szavazatok arányában osztják ki.

Vas megyében 15 tagja van a megyei közgyűlésnek, a képviselők a közgyűlés tagjai közül választanak elnököt és két alelnököt. Majd az alakuló ülés után, és itt természetesen a legnagyobb frakció, illetve az általa kötött szövetségek dominálnak majd.

Öt évvel ezelőtt a Fidesz-KDNP 10, z MSZP és a Jobbik kettő-kettő, a Polgármesterek Vas Megyéért Egyesület egy mandátumot szerzett.

Az idén hét szervezet állított listát Vas megyében. Ahogyan írtuk már, 15 mandátumot lehet szerezni a listáról, van olyan szervezet, amelyik ennél kevesebb, van, amelyik jóval több jelöltet tett fel a saját listájára. A jelöltek a listán meghatározott sorrendben kapják a mandátumokat, így sokuk jelölése csak jelképes.

Demokratikus Koalíció

A DK nyolc jelöltjét nevezte meg. A listavezető Hetyési Marianna, őt Vörösné Budai Mária követi. A további sorrend: Udvarnagyi Miklós Péterné, Aczél Ferencné, Versegi Valentin, Varga György, Gyuricza Imre, Wraza Pál.

Fidesz-KDNP

A kormánypárt listáját Majtényi László, a jelenlegi megyei közgyűlési elnök vezeti. Őt két jelenlegi alelnöke Marton Fernc és Kondora Bálint követő.

A párt listáján 24 jelölt van, a további tíz helyezett: Szijártó László, Gagyi Levente, Glavanics Krisztina, Tausz István Béla, Sipos Tibor Tamás, Nagy Gábor, Szücs Dávid, Kevy Albert, Huber László, Balázsy Barnabás, Tálas József.

Jobbik

A Jobbik pontosan 15 jelöltet nevezett meg. Listavezetőjük Rába Kálmán, aki jelenleg is a megyei közgyűlés tagja, ő egyébként polgármester-jelölt is Kőszegen. A második helyen Lábody Gábor, jelenlegi szentgotthárdi városi képviselő, a harmadikon Seiler Tamás szentgotthárdi képviselőjelölt áll.

A további tíz jelölt: Bedők Zsolt, Eiveck Péter, Auer Miklós, Takó Péter, Weidl Ferenc, Gubics Anikó, Nagy Attila, Varga Imre, Szabó Sábdor, Horváth András.

Mindenki Magyarországa Mozgalom

A Mindenki Magyarországa Mozgalom öt jelöltet állított: Németh Zsolt, Koroknyai Sándor, Soós István, Szele Balázs Lajos, Bogács László.

Momentum

A Momentumnak szintén öt jelöltje van: Iker Áron, Balassa-Berek Tamás, Csillag Tamás, Somogyi András Tibor, Tóth Attila.

MSZP

Az MSZP-nek tíz jelöltje van, az első helyen Fehér László, jelenlegi polgármester és polgármester-jelölt Fehér László. A másodikon Szabó Lajos, aki korábban országgyűlési képviselő is volt, a harmadikon a körmendi Bán Miklós.

További jelöltjeik: Táncsics András, Nagy László Sándor, Farkas János, Vórum István, Zsámboki Zoltán, Kovács László Gábor, Tölgyesi Edit.

Polgármesterek Vas Megyéért Egyesület

Az egyesület az idén is indul, három jelölttel: Dr. Németh Kálmán, Fukszberger Imre Lóránt, Kovácsné Kelemen Gertrúd Margit.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Önkormányzati választás 2019

Hirdetés