Eredménytelen lett a szombathelyi polgármester-jelölti vitáról összehívott egyeztetés, a Fidesz nem képviseltette magát

Valószínű, hogy ezzel annyi a nyilvános vitának.

Hiába vártuk Balázsy Péter polgármester-jelöltet vagy a stábját hétfőn délután a Fő téri kávézóban, nem jelentek meg. Ott volt viszont Koczka Tibor polgármester-jelölt (független) és László Győző, az Éljen Szombathely listavezetője. Valamint a sajtó, hiszen ezt az egyeztetést Nemény András, az Éljen Szombathely polgármester-jelöltje úgy hívta össze A sajtó nyilvánossága előtt egyeztetne a polgármester-jelölti vitáról Nemény András 2019. October 06. 16:57 , hogy sajtónyilvános legyen, valószínűleg azért, hogy legyenek tanúi az egyeztetésnek.

Új helyzet van,. átgondolják a dolgot
Szilágyi József (telefonos fotó)

Így aztán nem is volt semmiféle egyeztetés, a megjelentek egyetértettek abban, hogy ez egy új helyzet, és át kell gondolni a továbbiakat. Persze, senki sem lepődött meg igazán, hiszen alig két órával az egyeztetés előtt tartott sajtótájékoztatót Balázsy Péter, ahol politikai hisztériakeltésnek minősítette a jelölti vitáról szóló vitát, és közölte, hogy abban nem kíván a továbbiakban részt venni.

Így most nagyon valószínű, hogy nem lesz polgármester-jelölti vita Szombathelyen, a másik két jelölt ugyanis egyet már vitázott nemrég a városi tévében.

Előzmények

Hosszú ideig folyt a vita a szombathelyi polgármester-jelöltek között arról, hogy legyen-e nyilvános vita köztük a választások előtt. Nemény András (Éljen Szombathely) és Koczka Tibor (független) az első pillanattól a vita mellett volt, Balázsy Péter (Fidesz) viszont azzal hárította el a vitát Balázsy Péter vagy vállalja a polgármesteri vitát vagy nem, de nem mondhatja meg, mit tegyenek az ellenfelei 2019. September 03. 19:53 elsőre, hogy ő az ellenzék egyetlen jelöltjével akar vitázni, így Nemény és Koczka döntse el, ki az ellenzék jelöltje.

Két hete Koczka Tibor sajtótájékoztatón hívta ki tévés vitára Balázsyt azzal, hogy a jobboldalon van két jelölt, ő jobboldali, konzervatív, polgári politikusnak tartja magát. A Fidesz jelöltje erre nem reagált, e hét elején Nemény András egy Facabook-videóban javasolt egy tévévitát október 1., kedd estére. A vita le is zajlott Nem izzott a levegő - Csak két polgármester-jelölt volt az SZVT-vitáján 2019. October 01. 21:55 , viszont Balázsy Péter nem jelent meg.

Erre reagálva Balázsy Péter sajtótájékoztatón jelentette be Balázsy Péter azt javasolja, legyen polgármester-jelölti vita, mégpedig nyilvános, az egyetem dísztermében 2019. September 30. 12:21 , hogy vállalja a vitát, azzal, hogy az az egyetem nagytermében legyen október 8. (kedd) este hat órakor. A másik két jelölt lapunk megkeresésére egymástól függetlenül kijelentette, hogy készen áll a vitára.

Aztán Balázsy a Facebookon üzent Neménynek, hogy nem sikerült termet foglalnia és a moderátor is visszalépett. Közben kiderült, hogy Koczka Tibort senki sem hívta meg, vele nem is egyeztettek.

Nemény szombaton egy Facebook-posztban jelentette be, hogy jelölttársait október 10-én, csütörtökön 18 órakor várja az MMIK-ban a vitára, majd ezt követte a felhívása A sajtó nyilvánossága előtt egyeztetne a polgármester-jelölti vitáról Nemény András 2019. October 06. 16:57 a mai, azaz hétfői egyeztetésre. Ami, mint fentebb részleteztük, sikertelen lett, mert a Fidesz nem jelent meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019