Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eredménytelen lett a szombathelyi polgármester-jelölti vitáról összehívott egyeztetés, a Fidesz nem képviseltette magát

Valószínű, hogy ezzel annyi a nyilvános vitának.

Hiába vártuk Balázsy Péter polgármester-jelöltet vagy a stábját hétfőn délután a Fő téri kávézóban, nem jelentek meg. Ott volt viszont Koczka Tibor polgármester-jelölt (független) és László Győző, az Éljen Szombathely listavezetője. Valamint a sajtó, hiszen ezt az egyeztetést Nemény András, az Éljen Szombathely polgármester-jelöltje úgy hívta össze A sajtó nyilvánossága előtt egyeztetne a polgármester-jelölti vitáról Nemény András 2019. October 06. 16:57 , hogy sajtónyilvános legyen, valószínűleg azért, hogy legyenek tanúi az egyeztetésnek.

Új helyzet van,. átgondolják a dolgot
Szilágyi József (telefonos fotó)

Így aztán nem is volt semmiféle egyeztetés, a megjelentek egyetértettek abban, hogy ez egy új helyzet, és át kell gondolni a továbbiakat. Persze, senki sem lepődött meg igazán, hiszen alig két órával az egyeztetés előtt tartott sajtótájékoztatót Balázsy Péter, ahol politikai hisztériakeltésnek minősítette a jelölti vitáról szóló vitát , és közölte, hogy abban nem kíván a továbbiakban részt venni.

Így most nagyon valószínű, hogy nem lesz polgármester-jelölti vita Szombathelyen, a másik két jelölt ugyanis egyet már vitázott nemrég a városi tévében.

Előzmények

Hosszú ideig folyt a vita a szombathelyi polgármester-jelöltek között arról, hogy legyen-e nyilvános vita köztük a választások előtt. Nemény András (Éljen Szombathely) és Koczka Tibor (független) az első pillanattól a vita mellett volt, Balázsy Péter (Fidesz) viszont azzal hárította el a vitát Balázsy Péter vagy vállalja a polgármesteri vitát vagy nem, de nem mondhatja meg, mit tegyenek az ellenfelei 2019. September 03. 19:53 elsőre, hogy ő az ellenzék egyetlen jelöltjével akar vitázni, így Nemény és Koczka döntse el, ki az ellenzék jelöltje.

Két hete Koczka Tibor sajtótájékoztatón hívta ki tévés vitára Balázsyt azzal, hogy a jobboldalon van két jelölt, ő jobboldali, konzervatív, polgári politikusnak tartja magát. A Fidesz jelöltje erre nem reagált, e hét elején Nemény András egy Facabook-videóban javasolt egy tévévitát október 1., kedd estére. A vita le is zajlott Nem izzott a levegő - Csak két polgármester-jelölt volt az SZVT-vitáján 2019. October 01. 21:55 , viszont Balázsy Péter nem jelent meg.

Erre reagálva Balázsy Péter sajtótájékoztatón jelentette be Balázsy Péter azt javasolja, legyen polgármester-jelölti vita, mégpedig nyilvános, az egyetem dísztermében 2019. September 30. 12:21 , hogy vállalja a vitát, azzal, hogy az az egyetem nagytermében legyen október 8. (kedd) este hat órakor. A másik két jelölt lapunk megkeresésére egymástól függetlenül kijelentette, hogy készen áll a vitára.

Aztán Balázsy a Facebookon üzent Neménynek, hogy nem sikerült termet foglalnia és a moderátor is visszalépett. Közben kiderült, hogy Koczka Tibort senki sem hívta meg, vele nem is egyeztettek.

Nemény szombaton egy Facebook-posztban jelentette be, hogy jelölttársait október 10-én, csütörtökön 18 órakor várja az MMIK-ban a vitára, majd ezt követte a felhívása A sajtó nyilvánossága előtt egyeztetne a polgármester-jelölti vitáról Nemény András 2019. October 06. 16:57 a mai, azaz hétfői egyeztetésre. Ami, mint fentebb részleteztük, sikertelen lett, mert a Fidesz nem jelent meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019

Tovább az oldalra