Közlemény: A Nyugat Királynője nem mehet Keletre

Sajtóközleményt adott ki a szombathelyi egyesület vezetősége.

A szombathelyi Pro Savaria Egyesület elnöke és önkormányzati képviselője csütörtökön az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünknek.


A NYUGAT Királynője nem mehet KELETRE!

Szombathely, Magyarország egyik legrégebbi városa mindig is nyugatra tekintett. Magyarországnak olyan kormányra, Szombathelynek olyan képviselőre van szüksége, aki nem Brüsszelt akarja megállítani, hanem a diktatúrát - aki nem keletre, hanem ismét nyugatra kormányozza hazánkat!

1989-ben együtt kiabáltuk többek között a ma hatalmon lévőkkel, és nem mellesleg városunk jelenlegi országgyűlési képviselőjével, hogy ruszkik haza, meg hogy tovarisi konyec! Szabadon akartunk élni és utazni, s persze a vasfüggöny lebontása után ismét Európához tartozni. Hittünk abban, hogy gyermekeink már egy szabad, demokratikus, jólétben bővelkedő Magyarországon fognak élni. Ezzel szemben most harmad évszázadnyi idő után ismét ugyanoda jutottunk.

Az elmúlt 12 év erőltetett keleti nyitása (Putyin-barátság, Türk Tanács, kipcsak rokonság, ázsiai kommunista egyetem budapesti kampusza, Üzbég–Magyar Burgonyakutató Központ, paksi erőmű… ) nem csak a remélt eredményt nem hozta, de sokak ízlésével sem találkozott. Most pedig a folyamatos orosz háborús propaganda folyik a magyar köztelevízióból és állami médiából, miközben az orosz diktátor magyar hívei immár a békéről papolnak.

Brüsszelt sajnos részben sikerült megállítani, Európával, az európai demokráciával együtt. A város és a térség jelenlegi országgyűlési képviselője súlytalan, nem tudja sem képviselni, sem segíteni érdemben az itt élőket. A környező nyugat-magyarországi városok jóval nagyobb kormányzati segítséget kaptak az elmúlt évtizedben fejlődésükhöz. Városunknak olyan képviselőre van szüksége, aki itt él közöttünk és nem a Rózsadombon. Aki nem bukott miniszterként evickél a NER hullámain, és tagja volt annak a “133 bátor embernek”, akik gyalázatos törvényeket szavaztak meg kétharmaddal a parlamentben. Városunknak nem olyan képviselőre van szüksége, akit a törvényhozási bizottság elnökeként súlyos felelősség terhel az elmúlt évek törvényhozási gyakorlatáért.

Az országos nagypolitika és a szombathelyi városi politika három évtizede kéz a kézben jár, egymást követi le. Most a helyi indulók versenye ugyanolyan szoros versenyt ígér, mint az ellenzék és a kormánypártok között országosan. Különösen nagy a mi felelősségünk és sok a tennivalónk itt helyben. Egy “dakota közmondás” szerint, aki Szombathelyen nyer, az nyer országosan is.

Szeretett városunk fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy Szombathelyt olyan politikus képviselje a parlamentben, akit nem pártja jelölt ki, hanem előválasztáson vívta ki az országgyűlési választáson való indulás jogát. Olyan politikus képviselje városunkat, aki eddig is sokat tett Szombathelyért, a térségért, aki akár vitára is kész, hogy megvédje az itt élőket! Az Ellenzéki Összefogás jelöltjét lehet szeretni, vagy nem szeretni, az viszont vitathatatlan, hogy negyedszázada Szombathelyért, a szombathelyiekért dolgozik. Ő nem az emberekhez, hanem az emberekkel beszél. Tősgyökeres szombathelyi, a legrégebbi önkormányzati képviselő a testületben. Ő olyan képviselő lenne, aki nem csak a pártját, hanem választóit is képviselné a parlamentben!

Az elmúlt években sok mindent másképp láttunk, voltak vitáink, ám most mindezeken felül emelkedve úgy gondoljuk, április 3-án változásra, kormányváltásra van szükség. Hende vagy Czeglédy, kelet vagy nyugat? NYUGAT!

Molnár Miklós a PRO SAVARIA Egyesület elnöke

Koczka Tibor önkormányzati képviselő

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2022