Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Programajánló hétvégére: Orsolya-napi vásár, koncertek és filmnapok

A már elengedhetetlen koncertek mellett, a mozizni vágyóknak, és a kirakodóvásárokat kedvelőknek is ajánlunk egy-egy rendezvényt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az őszi időjárással elkezdődik a zárt terekben megrendezendő események áradata. Így az igazi ritkaságnak számító művészfilmek kedvelői összesen kilenc filmet nézhetnek meg, a 9. Mozinet Filmnapok keretében.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Annak se kell szomorkodnia, aki inkább koncertekre csápolna, ugyanis a Magashegyi Underground és a sárvári Szabadságkoncerten mindenki megtalálhatja az ízléséhez passzoló előadót.

Az Orsolya névnap közeledtével pedig fellépésekkel és kézműves termékekkel és finomságokkal várja látogatóit, az Orsolya-napi vásár.

9. Mozinet Filmnapok

Kilencedik alkalommal kapunk egy merítést a Mozinet Filmek filmforgalmazó filmjeiből. A hagyományosan minden év október második felében megrendezett eseményen, jóval a premier előtt láthatunk filmeket a szombathelyi Savaria moziban. Az idei kilenc film között például találunk olyan alkotást, amit már két hónappal megtekinhetünk a hivatalos megjelenés előtt. Ezúttal többek között láthatjuk Bong Joon-ho Arany Pálmával jutalmazott filmjét, az Élősködőket, a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon díjazott, Kontroll nélkült és a magyar Bagota Béla első nagyjátékfilmjét, a Valan – Az angyalok völgye című krimit. október 17-20.

Puskin mozi

Magashegyi Underground koncert

A sárvári Nádasdy-vár, ZenOktóber nevű koncertsorozatában ezúttal a Magashegyi Underground szórakoztatja a közönséget. A Bocskor Bíborka vezette együttes koncertjére szóló belépőt ezúttal papírcsónakkal válthatjuk ki. A Magashegyi előtt a Bagatell zenekar fokozza a hangulatot. október 18.

Garai Antal Atom

Szabadságkoncert Sárváron

A rendszerváltás harmincadik évfordulója alkalmából koncerteket rendeznek a sárvári Posta téren. A rendezvény Facebook-oldala szerint azért hozták létre a programot, mert

Szeretnénk a mai fiatalokat is megszólítani, hogy megértsék, miként jutottunk el a sikeres rendszerváltoztatásig.

A két nap alatt fellép többek között Nagy Feró és a Beatrice, Vastag Csaba, a Mobilmánia Vikidál Gyulával és a Balogh Bikini Tribute Band. október 18-19.

Tánczos Mihály

Natúrpark Ízei Gasztronómiai fesztivál és Orsolya-napi vásár

Hagyományosan minden évben az október 21-hez, vagyis Orsolya névnaphoz közel eső hétvégén tartják az Orsolya-napi vásárt. A vásárt már tizenhatodik alkalommal együtt rendezik a gasztronómiai fesztivállal. A rendezvény során a natúrpark települések árusai kínálják termékeiket, ennek a kirakodóvárosnak pedig tökéletes helyszínt kínálnak a történelmi belváros terei. A két nap alatt az Ataru Taiko, Horváth Meggie és Horváth Tamás, a Szabó Balázs Bandája, a Korive és a Góbé zenekar ad egy-egy koncertet, valamint helyi csoportok is fellépnek. október 19-20.

Nagy Zoli
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

Hirdetés