Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathelyen továbbra is élénk az előválasztási kedv

A két nap alatt a két sátornál 2240-en adták le voksukat.

Tegnap számolt be Előválasztás: két nap alatt 163 ezren szavaztak a második fordulóban October 12. 08:36 lapunk arról, hogy az országos számok azt mutatják, nem csökkent az ellenzéki előválasztás mozgósító képessége.

És mindez Szombathelyre is igaz.

Az előválasztás helyi lebonyolítóitól lapunk azt az információt kapta, hogy vasárnap 940-en, hétfőn pedig 1300-s adták le a szavazatukat a városban felállított két sátorban (egyik a Fő téren van, másik a Domus-áruháznál).

Mindez azt jelenti, hogy a vasi megyeszékhelyen az első két napon 2240-en szavaztak Dobrev Klárára vagy Márki-Zay Péterre.

Szavaznak az egyik szombathelyi sátorban
Mészáros D. Zsolt

Ez országos összehasonlításban is jónak számít, és az is érdekes összehasonlítási alap, ha eláruljuk, hogy az első forduló Hivatalos: Czeglédy Csaba, a DK jelöltje nyerte a szombathelyi előválasztást September 29. 19:20 9 napja alatt összesen 7751 ember vett részt Szombathelyen az előválasztáson.

Hogy pontosan minek szól a megnövekedett érdeklődés, azt nem lehet tudni, de egyrészt köze lehet ahhoz, hogy valódi, kiélezett verseny kezd kibontakozni a miniszterelnök-jelöltek között, másrészt a szervezők arra hívták fel figyelmünket, hogy a második fordulóban már olyanok is szavazhatnak, akik nem a városban élnek, például az ingázók, az itt dolgozók vagy az egyetemisták.

A szombathelyi sátrak, profibbak, mint az átlag
Mészáros D. Zsolt

A szombathelyi sátrak egyébként jobbak, mint az előválasztásra használt sátrak többsége – tudtuk meg. Egyrészt vannak oldalfalaik, másrészt van bennük fűtőalkalmatosság, ami kicsit megkönnyíti az önkéntesek amúgy is embert próbáló munkáját.

A szavazás október 16-ig tart, a Vas megyei szavazópontok helyszíneit és nyitvatartását korábban részletesen közöltük Vasárnaptól jövő szombatig tart az előválasztás második fordulója October 09. 09:29 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021

Tovább az oldalra