Szombathelynek hangja van - a V mint Vas sajtóközleménye

A V mint Vas ismét csatlakozik az ország több városában megszervezett december 16-i tüntetéshez. Ezúttal a Március 15. térre, 18:00 órára várnak mindenkit.

A V mint Vas ismét csatlakozik az ország több városában megszervezett december 16-i tüntetéshez. Ezúttal a Március 15. térre, 18:00 órára várunk mindenkit, aki fel akarja emelni a hangját a kormány igazságtalan, átgondolatlan és párbeszédet nélkülöző döntései ellen.

A V mint Vas mozgalom is csatlakozott ahhoz a felhíváshoz, amelynek keretében december 16-án Magyarország városaiban a hangunkat hallatjuk sok ezer honfitársunkkal együtt. Arra buzdítjuk Szombathely és az egész megye lakosságát, hogy hozzák el a családjukat, barátaikat is, ha egyetértenek azokkal, akik országszerte valódi VÁLTOZÁST követelnek; legyünk mindannyian részesei annak a napnak, amikor Magyarország polgárai egyszerre, egy időben nyilvánítják ki akaratukat. Mindenkit szeretettel várunk, aki bizonyítani szeretné, hogy ez az ország nem a korrupt és öntelt vezetésé, hanem a miénk és igényt tartunk rá! A V mint Vas mozgalom együttgondolkodásra és közös cselekvésre bátorít mindenkit, akinek igénye van a szabad véleménynyilvánításra és a demokratikus döntésekre. Nekünk kell döntenünk saját sorsunkról! Az eddigi két sikeres tüntetés utáni harmadik megmozdulásunk helyszíneként a Március 15. teret választottuk, egyrészt azért, hogy megelőzzük a november 17-én fellépett technikai problémákat, másrészt pedig, hogy az adventi vásár hangulatát zavartalanul élvezhesse, aki arra jár.

A mostani tüntetésen elsősorban a szociális feszültségekre kívánjuk felhívni a figyelmet: a közmunka nagymértékben ellehetetleníti a „normális” munka világába való visszatérést, a munkanélküli segély eltörlésével azokat hozzák nehéz helyzetbe, akiknek csak egy kis átmeneti segítségre lenne szüksége. Az emberek rohamosan szegényednek el, generációk kerülhetnek mélyszegénységbe, nem beszélve az egyre súlyosabb mértéket öltő gyermekéhezésről. Felháborítónak tartjuk a devizahitelesek ellehetetlenítését, a megmaradt magánnyugdíjpénztárak tőkéjének kisajátítását és a mindent átható, szemmel láthatóan következmények nélküli korrupciót. A paksi atomerőmű bővítésére irányuló szerződés aláírása a józanész és a hétköznapi becsület ellen való vétség.

Felszólalóink ez alkalommal Teplán Tibor, nyugdíjas rendőrtiszt, illetve a november 17-i megmozdulásról már ismert Horváth Zsolt, kisvállalkozó és Kaisinger András, diák. Felhívjuk a sajtó munkatársainak szíves figyelmét, hogy a felszólalók személye változhat, a legfrissebb információkkal kapcsolatban keressék szervezőinket!

Tisztelettel és szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne tenni Magyarországért, és közösséget érez velünk, hajlandó befogadó módon gondolkodni és értelmesen cselekedni! Találkozzunk minél többen december 16-án, ahol Szombathely és Vas megye is hallatja a hangját!

További információk:
V mint Vas e-mail címe: vmintvas_KUKAC_hotmail_PONT_com
V mint Vas Facebook-csoport: https://www.facebook.com/vmintvas?fref=ts
December 16-i Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/322488024601746/
Kapcsolattartó: Varga Tamás (+36 20 6133417)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ajánló