70 százalékos részvétel és 500 ezer taktikai átszavazó kell a Fidesz legyőzéséhez

A Közös Ország Mozgalom nyilvánosságra hozta mind a 106 körzet legesélyesebb ellenzéki jelöltjét, a Vas megyeieket is.

A múlt héten, több közvélemény-kutató adatai alapján írtuk meg Taktikai szavazás: több kutatás eredményeként itt vannak az esélyes Vas megyei képviselőjelöltek 2018. March 31. 11:07 , hogyan lehet esélyes az úgynevezett taktikai szavazás, köztük volt a Közös Ország Mozgalom és Márk-Zay Péter, a nemrég megválasztott hódmezővásárhelyi polgármester listája is.

Közös Ország Mozgalom sajtótájékoztató
Forrás: Index.hu

Most egy közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy egységesítették ezeket a listákat, és be is mutatták azt - írja az Index . A listát itt lehet megnézni , Vas megyében nem változott a helyzet, itt őket tartják az esélyes ellenzéki jelölteknek:

 • 1. válaszkerület (Szombathely): dr. Nemény András (MSZP-Párbeszéd)
 • 2. választókerület (Sárvár és környéke): dr. Horváth Attila (MSZP-Párbeszéd)
 • 3, választókerület (Körmend és környéke): Bana Tibor (Jobbik)
 • Márki-Zay nemrég azt is elmondta, hogy aki regisztrál az oldalon, az hírlevélben is megkapja majd, hogy az ő körzetében ki a legesélyesebb ellenzéki jelölt. Ő arra biztat mindenkit, hogy egyéniben rájuk adják le a szavazataikat, amennyiben le akarják váltani a Fideszt, a listás szavazatukról pedig pártszimpátiájuk alapján döntsenek.

  Volt egy konkrét kérése is: azt mondta, aki a német nemzetiségi listán ad le szavazatot, azt kéri, hogy iratkozzon le a német nemzetiségi listáról, mert ott van egy fideszes jelölt:

  Ha arról elegen leiratkozunk, egy jelöltet elvehetünk a korrupt Fidesztől

  - mondta.

  Legalább 70 százalékos részvétel és legalább 500 ezer átszavazó kell a Fidesz leváltásához,

  mindenkinek ajánlja, hogy a legesélyesebb jelöltre szavazzon, pártállástól függetlenül tette hozzá a taktikaiszavazas.hu -tól Sanyó Ádám.

  Balázs Péter a V18-tól azt mondta, 2014-ben 10 körzetet hozott el az ellenzék, ők most már az elején 25 körzetben láttak jó esélyt a fideszes jelölt legyőzésére, végül mostanra 53 körzetben mondják biztosan, hogy jó szívvel lehet ajánlani a szavazóknak, hogy szavazzanak a legesélyesebb ellenzéki jelölre. Ebből 20 MSZP-s, 16 jobbikos, 9 DK-s , 4 LMP-s, 2 együttes, 2 független jelölt van.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Választás 2018