Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tapasztalt politikus és lelkes ifjú is nekivág az előválasztásnak Győr-Moson-Sopron megyében

A szomszéd megyében öt választókerületben összesen tizenhárman váltak hivatalosan is előválasztási képviselő-jelöltekké. Az előválasztás első fordulója szeptember 18-án, szombaton 9 órakor startol.

Az 1-es választókerület Győr és az agglomeráció, ahol az előválasztás hivatalos oldala szerint (kedden este legalábbis) három jelölt is indul. Csakhogy az egyikük visszalépett.

Jancsó Zita egy kft. ügyvezetője és egy megyeszerte ismert nagyvállalkozó lánya, de itt most a DK jelöltje, akit támogat a Jobbik és a Liberálisok is. Az MSZP és a Párbeszéd eredetileg a szocialista Pollreisz Balázst indította, aki a megyében fiatal kora ellenére tapasztalt politikusnak számít (az Országgyűlés Hivatalában hálózatszervező és megyei képviselő).

Ám Győrben már mindenki tudja, hogy visszalépett, méghozzá Rehó Tibor javára, aki a Momentum és az LMP támogatását is bírja, civilben pedig egy kft. gazdasági vezetője. Arról megoszlanak a vélemények, hogy ezzel a lépéssel tulajdonképpen kit juttatott előnyhöz Pollreisz Balázs.

A megye 2-es számú választókerületében négyen is jelöltek. Ez a megye keleti része: Pannonhalma és környéke az északbakonyi településekkel. Indul a Momentum és az MMM támogatását bíró Balla Jenő. A DK, az LMP és a Liberálisok közös jelöltje dr. Gasztonyi László, aki egy ügyvédi iroda jogásza.

A szocialista Juhász István, az Országgyűlés Hivatalának munkatársa, az MSZP, a Párbeszéd és a Jobbik támogatásával méreti meg magát. Az eddig felsoroltak közül ő a legidősebb, társai mind a hetvenes évek szülöttei, ő a hatvanas évek első harmadában.

Németh Eszter, a választókerület negyedik jelöltje függetlenként méreti meg magát, de a Momentum a választott frakciója. Annyit tudni érdemes róla, hogy egyéni vállalkozó és egy sportegyesület elnöke.

Győr-Moson-Sopron megye öt választókerülete.
Nyugat.hu

A hármas számú választókerület a Rábaköz, tehát Csorna és Kapuvár térsége, Beled, Szany és Tét környéke. Az MSZP-s Kovácsné Varga Ildikót a Párbeszéd és a DK is támogatja. A szociális munkás diplomával is rendelkező jelölt nem most kezdte a politizálást, a megyei pártszervezetben aktív elsősorban. Kihívója a momentumos Orbán Krisztián, aki logisztikai ügyintéző végzettséggel rendelkezik.

Sopron és Fertőd, valamint a hozzájuk tartozó közel negyven település két jelöltjét már részletesen bemutatta az Enyugat. Ketten maradtak ringben a pártmegállapodások után: Brenner Koloman (Jobbik, LMP, DK, Momentum, MMM, ÚVNP) és Jakál Adrienn (Párbeszéd, MSZP).

A végére maradt Mosonmagyaróvár és környéke, vagyis az 5-ös számú választókörzet. A momentumos Balázs Endre egyéni vállalkozó és a megye legfiatalabb jelöltje – még nincs harminc esztendős –, ellenfele pedig a jobbikos Magyar Zoltán agrárménök, aki pártján kívül az LMP, a DK, az MSZP és a Párbeszéd támogatásával indul.

Közülük fognak tehát kikerülni azok, aki a 2022. évi országgyűlési választáson kihívói lesznek a jelenlegi képviselőknek. Márcsak néhány nap és elkezdődik az előválasztás, ami Magyarország történetében az első ilyen megmérettetés. Nagy lehetőség – elsősorban a választóknak, akik remélhetőleg élnek is ezzel. Az előválasztás tudnivalóit egyébként megtalálják itt is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021

Tovább az oldalra