Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Több támadás érte az előválasztás online felületeit, az ügyben nyomozás indult

Magába a rendszerbe ugyanakkor eddig nem történt behatolás, a támadások külföldi szerverekről érkeztek.

Az elmúlt napokban történt támadások az irányítópult és a rendszer-erőforrások megbénítására irányultak, nem történt behatolás rendszereinkbe – írja az előválasztás hátteréért, többek között az online rendszerért is felelős aHang civil szervezet.

Korábban mi is írtunk róla, hogy szombaton leállt A szerverlelállás után csak hétfőn folytatódik az előválasztás September 18. 14:07 a voksolás, amiről a résztvevő pártok már akkor is úgy nyilatkoztak, hogy támadás történt. Igaz, később olyan hírek is napvilágot láttak, hogy a rendszer nem volt eléggé felkészülve ekkora számú szavazóra.

A szervezet szerdán újabb részleteket közölt a leállásról és az online támadásokról. Mint írják, szombaton minden jel az erőforrások extrém és indokolatlan túlterhelésére mutatott. A szerverszoba-szolgáltatóktól azt a választ kapták, hogy a normálistól eltérő külföldi terhelés van egy csatornán, ami megállíthatta a rendszert. Az aHang szerint azonban több másik támadás is történt az elmúlt napokban – idézi az szmo.hu .

Kedden aztán ismét támadást előkészítő tevékenységet észlelt a rendszer, a normál forgalom négyszerese érkezett be hozzájuk, kárt azonban nem okozott. Szerdán pedig a szolgáltató észlelt kártékony tevékenységet az online szavazási operátorközpontjuk internetes hálózatán, „a probléma rövid kimaradást okozott a központ működésében, kivizsgálása folyamatban van” – írták.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021

Tovább az oldalra