Törölte a Facebook a Mi Hazánk oldalát

És mindezt a Facebookon jelentette be Dúró Dóra.

Törölte a Mi Hazánk hivatalos oldalát a Facebook, éppen az országgyűlési választás hetében – jelentette be Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese egy videóban. Hol máshol, mint a Facebookon.

Dúró szerint ez a példátlan cenzúra újabb bizonyíték arra, hogy a Facebook tudatosan beavatkozik a magyar országgyűlési választások eredményébe.

Elmondta, hogy a megszüntetésről egyáltalán nem kaptak értesítést, csak észrevették, hogy nem érhető el a Mi Hazánk központi Facebook-oldala, amin egyébként megközelítőleg félmillió embert értek el az elmúlt egy hónapban.

Hozzátette, annyi magyarázatot kaptak csak, hogy megsértették a közösségi elveket, de a Facebook nem jelölt meg semmilyen konkrét tartalmat vagy posztot. Ezért a Nemzeti Választási Bizottsághoz fognak fordulni, és a választás rendje elleni bűncselekmény miatt feljelentést is tesznek a rendőrségen.

A törlés Dúró szerint egyértelműen befolyásolni fogja a választások végeredményét.

Aztán felidézte, hogy nem ez az első eset, korábban egy 1956-os plakát miatt törölték a párt hivatalos oldalát. Aztán itt hirtelen végetért a sajtótájékoztató, majd a YouTube-on folytatódott, ugyanis a pártelnök, Toroczkai László nevét nem lehet megemlíteni a Facebookon.

Toroczkai 207 ezer követővel rendelkező oldalát az uniós parlamenti választás kampányában törölték, azóta pedig kénytelenek úgy kampányolni, hogy nem írhatják le a nevét és az arcképét sem jeleníthetik meg a Facebookon. Sőt elmondta, hogy azt a kampányfilmet sem tölthették fel, amiben hallatszik Toroczkai hangja.

A Mi Hazánk elnöke perben áll a Facebookkal, az első fokú ítélet jövő hétre várható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2022