Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A hosszú és unalmas évzáró ünnepségek helyett most itt van ez a kis szombathelyi különlegesség

Rendhagyó módon, dalban búcsúzott a tanévtől a szombathelyi Zrínyi iskola.

Tanárok, diákok és szülők együtt énekelnek, ki-ki a maga otthonában, Cser Ágnes, a Zrínyi Ilona Általános Iskola zenetanára pedig nem kevés munkával koordinálja ezt, majd egy kis utómunka, és kész is a nem mindennapi, szívhez szóló tanévbúcsúztató videó.

A zenetanárban a távoktatás hónapjaiban merült fel az ötlet, hogy kéne valami közös tevékenység, ami így a távolból is összehozza az iskolaközösséget. Arra jutott, hogy a közös éneklés mindig jó buli, a tanév zárása pedig egy jó alkalom, hogy elő is adhassák azt.

A produkció 69 közreműködővel, két hónapon keresztül készült. A dal, amit énekelnek, a Játékkészítő című musical Álmodd meg a csodát! című betétdala.

„Sok nehézség adódott menet közben. Az első rögtön a dalválasztásban mutatkozott meg, hiszen mindenképpen pozitív üzenetű dalt szerettem volna választani, de arra is figyelnem kellett, hogy megfelelő mennyiségű szöveg jusson a szereplőknek, a nagy létszámra tekintettel. Szerencsére számíthattam több kollégám és Kis Gábor igazgató úr segítségére. A vágás folyamata nem volt egyszerű az otthonról történő tanítás mellett és a menet közben felmerülő akadályok miatt. Úgy gondolom, szívet melengető lezárása lehet ez a dal a tanévünknek, melyben megmutathatjuk sokszínűségünket kicsiktől nagyokig” – mesélte a projekt születéséről Cser Ágnes.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Család-barát

Tovább az oldalra