Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A hosszú és unalmas évzáró ünnepségek helyett most itt van ez a kis szombathelyi különlegesség

Rendhagyó módon, dalban búcsúzott a tanévtől a szombathelyi Zrínyi iskola.

Tanárok, diákok és szülők együtt énekelnek, ki-ki a maga otthonában, Cser Ágnes, a Zrínyi Ilona Általános Iskola zenetanára pedig nem kevés munkával koordinálja ezt, majd egy kis utómunka, és kész is a nem mindennapi, szívhez szóló tanévbúcsúztató videó.

A zenetanárban a távoktatás hónapjaiban merült fel az ötlet, hogy kéne valami közös tevékenység, ami így a távolból is összehozza az iskolaközösséget. Arra jutott, hogy a közös éneklés mindig jó buli, a tanév zárása pedig egy jó alkalom, hogy elő is adhassák azt.

A produkció 69 közreműködővel, két hónapon keresztül készült. A dal, amit énekelnek, a Játékkészítő című musical Álmodd meg a csodát! című betétdala.

„Sok nehézség adódott menet közben. Az első rögtön a dalválasztásban mutatkozott meg, hiszen mindenképpen pozitív üzenetű dalt szerettem volna választani, de arra is figyelnem kellett, hogy megfelelő mennyiségű szöveg jusson a szereplőknek, a nagy létszámra tekintettel. Szerencsére számíthattam több kollégám és Kis Gábor igazgató úr segítségére. A vágás folyamata nem volt egyszerű az otthonról történő tanítás mellett és a menet közben felmerülő akadályok miatt. Úgy gondolom, szívet melengető lezárása lehet ez a dal a tanévünknek, melyben megmutathatjuk sokszínűségünket kicsiktől nagyokig” – mesélte a projekt születéséről Cser Ágnes.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Család-barát

Tovább az oldalra