Ungár Péter: az LMP-nek is lehet frakciója az Országgyűlésben

Egy DK-val kötött megállapodás alapján.

Az LMP is alakíthat frakciót a következő Országgyűlésben - erről beszélt képviselőjük, hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Az ellenzéki politikus elmondta: úgy állapodtak meg a DK-val - "és magabiztos vagyok, hogy ezt tartani fogják" -, hogy Gyurcsány Ferenc pártja kisegíti az LMP-t, ha nem lenne elegendő képviselőjük a frakcióalakításhoz.

Mészáros D. Zsolt

Erre a vasárnapi eredmény tükrében szükség lesz, hiszen egy országgyűlési képviselőcsoport létrehozásához minimum öt parlamenti képviselő szükséges. Az LMP az egyesült ellenzék listájáról három helyhez juthat, míg Csárdi Antal egyéni választókerületben szerzett mandátumot Budapesten.

Ungár Péter azt is elmondta, hogy a közös listán a soron következő LMP-s jelölt Bakos Bernadett, így várhatóan vele alakíthatnak frakciót.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2022