Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombathelyi képviselőjelöltjével mutatkozott be az M1-en a kamupárt

Horváth Gábor összekeverte a személyi jövedelemadót az áfával, de pártja legalább 149 millió forint állami támogatást kap.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Riporter : Ha már adóbevétel, hogyan alakítanák át az adórendszert?

Jelölt : Kétkulcsos ÁFA-kulcsról egykulcsos ÁFA-kulcsra tennénk vissza, nagyon sok országban már egykulcsos adórendszer működik.

Riporter : És a személyi jövedelemadót?

Jelölt : A személyi jövedelemadó aaaa-öööö 27 százalékról lejjebb vinnénk, mert a válság óta ugye fennmaradt.

A Kétfarkú Kutyapárt ötperces kotkodácsolása A Kétfarkú Kutyapárt végigkotkodácsolt öt percet az állami tévén 2018. March 24. 09:15 után azt hittük, nem lesz több vicces bemutatkozás az állami tévé ötperces sorozatában. De aztán megérkezett A Szegény Emberek Magyarországáért nevű párt, ráadásul Horváth Gáborral, akit Szombathelyen, vagyis Vas megye 1. választókerületében nyilvántartásba is vettek. De itt a videó a bemutatkozásáról:

A Szegény Emberek Magyarországért Párt ismertette programját

A Szegény Emberek Magyarországért Párt ismertette programját

A Szegény Emberek Magyarországért Pártja a szavazólapon SZEM Pártként szerepek majd, sikerült országos listát is állítaniuk, így már legalább 149 millió forint állami támogatást kapnak.

A múlt héten írtunk arról 23 pártra szavazhatunk az országos listás szavazólapon április 8-án 2018. March 16. 09:34 , hogy a listás szavazólapon 23 párt szerepel majd, többségükről senki sem hallott, de sikerült nekik jelölteket és országos listát állítani. Arról is írtunk Vas megyében 82-en akartak indulni a választásokon, 33-an estek ki a jelöltállítás alatt 2018. March 10. 17:39 , hogy rengeteg az egyéni jelölt Vas megyében, és erős a gyanú, hogy nagy részüket kimondottan erre a célra szerveződött kamupártok indították.

A kamupártok először 2014-ben jelentkeztek, a Fidesz 2010 után módosította a választási törvényt, és könnyítette meg a jelöltállítást, ennek eredménye a sok ismeretlen egyéni jelölt és pártlista. 2010-ben, a régi rendszer szerint bonyolított utolsó választáson hat párt volt képes országos listát állítani, 2014-ben, a Fidesz új rendszerében már 1531 egyéni jelölt volt 18 pártlistán.

Amellett, hogy ez az állapot nem a pártok és közélet valós helyzetét tükrözi, még arra is jó, hogy sokszáz millió forintot vegyenek ki a közös kasszából a kamupártok mögött állók, ahogyan ez négy éve is történt. És, persze, hogy elbizonytalanítsák a kevésbé tájékozott választópolgárt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Választás 2018

Hirdetés