És lemondott már valamelyik pártelnök? - kérdezzük mi

Levonjuk a tanulságokat - írja közleményében az ellenzéki összefogás.

"Nem tagadható el, hogy a vasárnapi választáson Magyarország jövője szempontjából lesújtó eredmény született. Április 3-án nem sikerült leváltanunk a magyar történelem legkorruptabb kormányát" - írja közös közleményében az ellenzéki összefogás hat pártja.

Hozzáteszik: "A választásokat követően kötelességünk levonni a tanulságokat is...Mindent meg fogunk tenni, hogy hasonló helyzet többé ne fordulhasson elő."

Akkor minden rendben van, gondolom. És azonnal fel kell tennem a kérdést: Lemondott már valamelyik pártelnök?

A választási vereség bejelentésekor csak Donáth Anna és Karácsony Gergely jelent meg Márki-Zay Péter mellett
MTI/Cseke Csilla

Mert ha nem, akkor ki is a felelős? Egy személyben Márki-Zay Péter? Őt már be is támadták többen. Vagy a választópolgárok? Őket viszont nem lehet leváltani.

Akárhogyan nézzük, az országban szinte minden maradt a régiben. A Fidesznek kétharmada van, minden folytatódik ugyanúgy. Az ellenzéki pártok meg levonják a tanulságokat, 56-an be is ülnek az országgyűlésbe, havi minimum másfél millióért.

De közben van 1,8 millió állampolgár, akik bíztak bennük, rájuk szavaztak. És most ott állnak csalódottan, senki sem foglakozik velük. Az ellenzéki pártok meg levonják a tanulságokat. Gratulálok.

Közlemény

Tisztelt Szerkesztőség!

Nem tagadható el, hogy a vasárnapi választáson Magyarország jövője szempontjából lesújtó eredmény született. Április 3-án nem sikerült leváltanunk a magyar történelem legkorruptabb kormányát.

Sokan vagyunk, akik csalódottak emiatt. Hálával tartozunk mégis mindenkinek, aki tenni akart egy jobb Magyarországért. Köszönjük a választóknak a bizalmat, köszönjük az aktivistáknak a rengeteg befektetett időt és energiát, valamint a szavazatszámlálók munkáját is!

A választásokat követően kötelességünk levonni a tanulságokat is. Mivel a hat ellenzéki párt közös listával, közös jelölő szervezetként indult a választáson, ezt a munkát is közösen kell elvégeznünk.

Az ellenzéki pártok elnökei és társelnökei már a választás másnapján összeültek, hogy elkezdjék ezt a munkát, kiértékeljék az eredményeket, valamint hogy felvázolják az előttünk álló időszak főbb feladatait és hat párt további együttműködésének kereteit.

Mindent meg fogunk tenni, hogy hasonló helyzet többé ne fordulhasson elő.

Üdvözlettel:

DK
Jobbik
LMP
MOMENTUM
MSZP
Párbeszéd

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2022