Az országban és Vas megyében is tarolt a Fidesz

Kétharmad a parlamentben, Vas megyében vitték mindhárom választókerületet.

Vas megyében a 2-es és 3-as választókerületben gyakorlatilag a papírforma érvényesült, ezt a választókerületet tartották az ellenzék számára a legnehezebbnek, ez be is jött.

A 3-as körzetben (Körmend, Szentgotthárd, Vasvár, Őrség, Vasvár és környéke) az 1998 óta folyamatosan győztes V. Németh Zsolt most is 65 százalék feletti eredménnyel nyert.

A 2-es választókerületet Ágh Péter hozta nagyon simán, szintén 65 százalék körül hozta.

Az 1-es körzetben (Szombathely és 11 település) szorosabb volt az eredmény, Hende Csaba 50 százalék körüli eredményt ért el. Ellenfele, Czeglédy Csaba, az ellenzéki összefogás jelöltje 10 százalékkal maradt el tőle.

nyugat.hu

Újabb kétharmad, és ott van tartaléknak a Mi Hazánk

Országos listán a Fidesz 55 százalékot szerzett, az ellenzéki összefogás 33-at. Némi meglepetésre a Mi Hazánk Mozgalom 6.5 százalékot ért el, ami azt jelenti, hogy bejutott a parlamentbe.

Az egyéni választókerületekből a Fidesz 88-at, az ellenzéki összefogás 18-at nyert meg.

Forrás: valasztas.hu

A számítások szerint a Fidesz 135 mandátumot szerzett, ami több, mint a kétharmad alsó határa (134). Az ellenzéki összefogásnak 57 képviselője lesz, a Mi Hazánk Mozgalomnak hét.

Az eredmény a Fidesz számára kényelmes kétharmadot jelent, és a Mi Hazánk várható külső támogatásával ez is be lesz biztosítva a ciklus végéig.

Választási tudósításainkat itt mára lezárjuk, holnap jövünk a további részletekkel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2022