Választás: Kérdés nélkül aláíratják, hogy kérjük a népszavazási szavazólapot is

Új szabály, hogy a borítékot le kell ragasztani a szavazás után.

Olvasónk az egyik szombathelyi szavazókörbe ment szavazni délelőtt. Előre eltervezte, hogy a gyermekvédelminek nevezett népszavazáson Hiába erőlködik a kormány, nem engedi át a Kúria a népszavazás ötödik kérdését March 23. 18:25 nem vesz részt, de az országgyűlési képviselőjelöltekre és pártlistákra szavazni fog.

A sor kivárása után a szavazatszámláló bizottság tagja elkérte az iratait, miután megtalálta a névjegyzékben, mutatta, hogy hol írja alá. Két helyen, két, egymás mellett lévő rubrikában írta alá a papírt, a bizottsági tag útmutatása alapján.

Amikor észrevette, hogy a népszavazási szavazólapot is át akarják adni, közölte, hogy ő a népszavazáson nem akar részt venni. A bizottsági tag erre azt válaszolta, hogy aláírta a részvételt, úgyhogy vegye át a szavazólapot. Vagyis, olvasónkat, akarata ellenére úgy regisztrálták, hogy részt vett a népszavazáson.

Azt is közölték vele, hogy a korábbi szabályok ellenére a borítékot le kell zárni, különben érvénytelen a szavazata.

Pontosítás

Közben a választási irodától megtudtuk, hogy a borítékokat továbbra sem kell leragasztani, ez csak abban a szavazókörben érvényes (ez Szombathelyen a 100-as, a Kossuth utca 11-ben), ahol az átjelentkezettek szavaznak

(Címlapképünk csak illusztráció.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2022