Éppen plakátokat ragasztott át a szombathelyi képviselőjelölt, amikor megérkeztek a rendőrök

A Normális Élet pártjának jelöltje annyira lendületben volt, hogy még a rendőrök is alig tudták leállítani…

Információink szerint hétfő délelőtt a rendőrök érték tetten az egyik regisztrált szombathelyi képviselőjelöltet, amint éppen a saját matricáival ragasztja át Hende Csaba (Fidesz) és Czeglédy Csaba (ellenzéki összefogás) plakátjait.

Forrásunk szerint a rendőrök Horváth Évát (Normális Élet Pártja) érték tetten a plakátrongálás közben, aki a hatóság felszólítására sem akarta abbahagyni a ragasztgatást.

Az átragasztás eredménye.

A rendőrség szabálysértési eljárást indított ellene, ezt a Vas megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette lapunk kérdésére. Mint írták, a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Mi tesszük hozzá, hogy bár a regisztrált képviselőjelölteket mentelmi jog illeti meg, ez nem vonatkozik a tettenérés esetére.

Horváth Évával kapcsolatban egyébként a szombathelyi választási bizottság február végén feljelentést tett. Két feljelentéssel és egy fellebbezéssel végződött a szombathelyi választási bizottság pénteki ülése February 25. 20:11 A bizottság megállapította, hogy Horváth Éva esetében 819 ajánlást kellett ellenőrizniük ahhoz, hogy 500 hitelest találjanak.

A nem hitelesíthető ajánlások között olyanokat is találtak, akik nem szerepelnek a névjegyzékben. Volt, hogy nem stimmelt a név és az aláírás, és volt, hogy ugyanaz az ajánlás két névvel szerepelt.

A szabálytalanságok miatt a választási bizottság feljelentést tett ismeretlen személy ellen választási csalás alapos gyanúja miatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2022