Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Rejtélyes dolgok a szombathelyi választási bizottság oldalán (frissítve)

Bújtatott reklám, színorgiás, jelmagyarázat nélküli térkép és más érdekességek.

Tök komoly cikket akartunk írni. Tényleg. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a szombathelyi választási bizottság regisztrált-e már polgármester- vagy képviselőjelöltet. Hiszen sorra jelentik be a pártok, hogy leadták a választási induláshoz szükséges számú ajánlást, de ez csak akkor lesz hivatalos, ha a bizottság nyilvántartásba veszi a jelölteket.

Autókereskedés a bizottsági döntések helyén

Ezért megkerestük a szombathelyi választási iroda honlapját , és ott a jobb oldali menüsoron rákattintottunk a választási bizottság döntései című linkre. Ez továbbvitt minket egy oldalra ahol választani lehet, milyen formátumban kérjük az állományt.

Középen, jobbra lehet választani a formátumok közül
Nyugat.hu

Elsőként kiválasztottuk a Microsoft Word Viewer formátumot. Ezzel még nincs nagyobb gond, hiszen arra szólít fel az oldal, hogy töltsük le a szükséges fájlt. Nem akartunk időt húzni, visszamentünk az előző oldalra és az Adobe Acrobat Reader formátumot választottuk.

És itt a meglepetés. Egy autókereskedés oldala jött be. Igaz, hogy szombathelyi, de ez így akkor is reklám. Egy hivatalos állami oldalon, a beígért választási bizottsági döntések helyett. Minimum érdekes a dolog.

Szép térkép, de nehéz kiigazodni rajta

Ezen felbuzdulva bóklásztunk még egy kicsit az iroda honlapján. Az iroda címe és tagjai precízen megvannak, ahogy a választási bizottság névsora is. Jelöltek még nincsenek, egyik választókerületben sem. A választási tudnivalók is elérhetőek, itt még az is kint van, hogy hány ajánlás kell az egyes választókerületekben.

Fent van a választókerületek leírása, a szavazókörök címe is. És egy ígéret, térképre . Az is van, sőt, még nagyítható is. Rendkívül színpompás, de jelmagyarázat szerint eléggé kaotikusnak tűnik. Várjuk olvasóink véleményét, hogyan igazodnak ki rajta.

Nyugat.hu

Aki ember, hibázhat is

Legyen az informatikus, vagy épp újságíró. Sajnos csak cikkünk megjelenése után beszéltünk Keringer Zsolttal, a városházi Informatikai és Infokommunikációs Iroda vezetőjével. Tőle viszont megtudtuk, hogy a letölthető Adobe Acrobat Reader link (az autókereskedésre mutató) egy egyszerű, hibásan beszúrt hivatkozás miatt történt, ez hamar javítva is lett, amúgy a biztossági határozatok megfelelően voltak fent. Ami a térképeket illeti, nem véletlenül tölthető le PDF formátumban: így ránagyítható és könnyebben böngészhető, azaz éppen azért ilyen, hogy bárki könnyen kiigazodjon rajta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2014

Tovább az oldalra