Szombathelyi Fidesz: Mit tett a polgármester a kórházzal szemközti parkoló ügyében?

Nyílt levelet írtak Nemény András polgármesternek.

Nyílt levél

Tisztelt Polgármester Úr!

Tekintettel arra, hogy a Markusovszky utcai parkolók ügye nagy közérdeklődést váltott ki, az eddigi fejlemények ismeretében érdeklődöm az önkormányzat előttünk nem ismert esetleges lépései felől.

Az Ön által a legutóbbi közgyűlésen is idézett levél szerint a vállalkozó garanciát kért a telek visszavásárlásának és a parkoló megépítésének fedezetére. A városvezetés ezt a kérést továbbította dr. Hende Csaba országgyűlési képviselőnek, aki a kérést azóta teljesítette.

Dr. Hende Csaba közbenjárására Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter 2022. március 3-án a kormány nevében ígéretet tett rá, hogy a kormány rendelkezésre bocsátja a parkolóval kapcsolatos összes költség fedezetét. A forrást nem az egyes tételekre, hanem a teljes beruházásra egyben biztosítják. Egyetlen feladata maradt a városnak: március 31-ig a telek visszavásárlása.

A kérdés az, hogy a kormányzati kötelezettségvállalás óta eltelt három hétben milyen intézkedéseket tett Polgármester Úr a visszavásárlás és a miniszter által felvázolt megoldási folyamat megvalósulása érdekében. Megtette-e a kellő lépéseket azért, hogy valóban ott egy árnyékos parkoló létesülhessen? Ez az érdeke a kórházi dolgozóknak, a mentősöknek és valamennyi szombathelyinek.

Bízva a megoldáshoz vezető együttműködésben,

Illés Károly Szombathelyi Fidesz frakcióvezető

A kórházzal szemközti parkoló ügye hónapok óta vitatéma Szombathelyen, az ügyben március elején írtunk utoljára Hende Csaba a kórházzal szemközti parkolókról és a „kígyómozgás” befejezéséről 2022. March 08. 13:38 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény