Vasárnap este jön az előválasztás végeredménye

Kiderül, ki lesz az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

Az előválasztás lebonyolítását végző aHang kampányigazgatója, Hajdú Gergő az ATV-nek azt mondta: az Országos Előválasztási Bizottság folyamatosan adja majd ki a számokat, valószínűleg déltől már elkezdődnek a bejelentések. Reményei szerint vasárnap este már bátran lehet következtetni a győztesre – írja a Klubrádió nyomán a 168ora.hu.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Noha a szavazópontokat szombat este hét órakor zárták be, az online szavazási eljárásban a nyolc órakor még sorban álló szavazópolgárok videós azonosítását még elvégezték az operátorok. Ha minden voks beérkezett, aHang munkatársai meg is kezdik komoly munkájukat, a szavazatok összeszámlálását.

„Az Országos Előválasztási Bizottság folyamatosan fogja kiadni a számokat, valószínűleg déltől már elkezdődnek a bejelentések, megyei, illetve választókerületi szinten folyamatában kommunikálunk, én abban bízom, hogy vasárnap estére lehet már következtetni a győztesre” – mondta Hajdú Gergő. A kampányigazgató azt is hozzátette, hogy szerinte már most látszik, hogy a második fordulóban sokkal több fiatal szavazott, mint az első körben.

Az Előválasztás 2021 Facebook oldalán megírta, hogy a második fordulóban lényegesen nőtt az új szavazók tábora: „Már több, mint 166 ezer olyan szavazó vett részt a második fordulóban, aki az elsőben még nem. Az előválasztás két fordulójában összesen 800 ezer választópolgár élt az előválasztáson a választójogával” – írta az Előválasztás.

Az Előválasztás a posztban azt is megírta, hogy az emberek vasárnap késő este számíthatnak a végeredményre. Ekkor kiderül majd, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter lesz-e az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021