Visszalépett a Kétfarkú Kutya Párt egyik jelöltje

Valami fura dolog történt.

Csá, 117 millió forint! – így kezdi vasárnap esti közleményét a Kétfarkú Kutya Párt. Mint írják, 80 jelöltjüknek sikerült összegyűjtenie a 2022-es választásokon való induláshoz szükséges aláírásokat, amiért 587 millió forint kampánypénz járt.

Viszont az egyik körzetben, egészen pontosan a gyöngyösiben nem sikerült kideríteni, hogy kik gyűjtötték neik az aláírásokat. Történt ugyanis, hogy még az aláírásgyűjtés kezdetén odament hozzájuk néhány fiatal srác, elvittek egy csomó ívet, majd a végén hoztak 400 aláírást.

„Ez fura volt, mert ismeretlenek sehol máshol nem hoztak nekünk ilyen sokat törvényesen. Aztán még furább lett, mert a srácok telefonszáma elérhetetlen lett, abban a pillanatban, hogy véget ért az aláírásgyűjtés. Nem szerettük volna, ha bárhol is bizonytalan az aláírásaink forrása, úgyhogy a gyöngyösi körzetben visszaléptünk, így 79 jelölt maradt. Ez épp a kampánypénz mértékének sávos határán van, ami 117 millióval kevesebbet jelent” – írják.

Így vasárnap délután visszaküldtekk 117 millió forintot a Magyar Államkincstárnak. A maradék pénz nagy részét pedig ahogy tervezték, „a kampánypénztékozló pályázatokra” költik. A közleményt pedig azzal zárták, hogy azt nem merték megnézni, mennyi volt az utalás kezelési költsége.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2022