Egy héttel a választások előtt a Fidesz–KDNP 41, az Egységben Magyarországért 39 százalékon áll

A Závech Research kutatása szerint a különbség hibahatáron belül van.

Egy héttel a választások előtt 800 főn végzett reprezentatív kutatás szerint nagyjából annyian (42 százalék) akarnak kormányváltást, mint ahányan nem (44 százalék). A kutatást a Telex közölte .

A biztos pártkötődésűek felsorakoztak saját táboruk álláspontja mögött - írja az elemezés. A pártnélküliek körében azonban szintén kiegyenlített 26-26 százalék a kormány maradását, illetve annak távozását kívánók aránya.

Závecz Research

A pártkötődés nélküliek 64 százaléka azonban már eldöntötte, hogy kire fog voksolni, az elemzés szerint az, hogy kire szavaznak, látszik a kormányváltásra adott válaszokból.

Závecz Research

A Závecz legfrissebb adatai értelmében a választások előtt egy héttel az látszik:

a Fidesz–KDNP (41%) és az Egységben Magyarországért (39%) tábora azonos méretű, a különbség hibahatáron belüli.

Módszertan

A kutatás 2022. március 23. és március 25. között készült 800 fő telefonos megkérdezésével. A kutatási minta nemek, korcsoportok, iskolai végzettség és településtípus szerint reprezentálja a 18 évnél idősebb magyar lakosságot. A minta hibahatára +/-3,5%.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2022