Zűrzavar a szombathelyi stadion üzemeltetésénél, lemondott az ügyvezető

Nincsenek tisztázva a részletek, kevés a pénz.
 
 

Zűrzavar a szombathelyi stadion üzemeltetésénél, lemondott az ügyvezető

Nincsenek tisztázva a részletek, kevés a pénz.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Zűrzavar a szombathelyi stadion üzemeltetésénél, lemondott az ügyvezető

Nincsenek tisztázva a részletek, kevés a pénz.

Információink szerint lemondott tisztségéről Rácz-Racker Viktória, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Noprofit Kft. ügyvezetője. Döntését nem indokolta, de úgy tudjuk, a háttérben a stadion üzemeltetése körüli zűrzavar áll.

Már az elejétől gondok vannak

A tavaly novemberben átadott stadion működtetésére hiába írtak ki több pályázatot, nem találtak piaci alapon üzemeltetőt. Az avatóünnepség előtt így a működtetést az építtető Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft-re bízták, de csak az év végéig.

Ami gyakorlatilag az avatómeccsen kívül két itthoni Haladás-meccset jelentett, erre külön szerződést kötöttek, később kiderült, hogy ez a két mérkőzés több mint nyolcmillió forintjába került az önkormányzatnak.

Közben újabb pályázatot írtak ki, ez is sikertelen lett, az év végén aztán úgy döntöttek, hogy továbbra is az építtető cég lesz az üzemeltető. Az akkori ügyvezető, Szondy Szilvia megbízatását nem hosszabbították meg, a közgyűlés Ár Jánost nevezte ki a cég élére. A legújabb bejelentésekről január végén írtunk.

Február végén majdnem kudarcba fulladt az üzemeltetésről szóló bizottsági ülés, pedig az üzemeltető céggel kötött szerződés lejárt. Március 1-én aztán kiderült, hogy az üzemeltetéssel a Haladás Labdarúgó Kft-t és a Haladás VSE-t bízzák meg, előbbi a stadiont, utóbbi a munkacsarnokot működteti. Ami azt jelenti, hogy

a város által támogatott sportszervezetek egy városi cégtől, a város pénzén bérlik a stadiont.

Ez, persze, sok pénzbe kerül, hiába állította azt az építkezés alatt Hende Csaba országgyűlési képviselő, hogy az új stadion nem kerül többe a városnak, mint amennyit korábban fordítottak a sportegyesületekre. Közben Ár János megbízatása megszűnt, és kinevezték a most lemondott Rácz-Racker Viktóriát.

A stadionnál ugyanis nagy a káosz. Igaz ugyan, hogy a Haladás VSE és a Haladás focicsapat elvileg a két üzemeltető, de a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. a fenntartó. És ebből a nem tisztázott jogviszonyból adódnak a problémák.

A HVSE és a focicsapat bérleti díjat fizet a használatért, igazság szerint a rezsit is nekik kellene fizetniük, de a HVSE-vel még most sem írták alá a szerződést. Nincs rendezve, hogy ki fizeti a karbantartást, javításokat, pedig volt már olyan, hogy meccs alatt nem volt víz a stadion egyes részein. De említhetjük azt is, hogy csak a gyep karbantartására éves szinten mintegy 50 milliót kell fordítani.

A Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft-nek erre nincs pénze, nekik bevételük csak a hozzájuk befolyó bérleti díjból van. Ami egyébként az önkormányzattól származik, hiszen gyakorlatilag a város fizeti ki a bérleti díjat a csapatok helyett.

Az idén eddig közel 350 millió forintot adott az önkormányzat a Haladás Labdarúgó Kft-nek és a Haladás VSE-nek.

Persze, messze még az év vége, megbízható becslések szerint

a következő 3-5 évben évente 500 millióba kerül a városnak a sportkomplexum.

Arra, hogy más rendezvényeket is szervezzenek itt, kicsi az esély. A munkacsarnokot teljesen belakták a HVSE szakosztályai, és bármennyire is cáfolták ezt, a kézilabdapálya sem alkalmas NB1-es mérkőzésekre.

A stadion pályáját és gyepét pedig annyira féltik, hogy csak az NB1-es csapatot engedik fel a meccsekre, de őket sem mindig, az edzéseket sem itt tartják.

Eddig egyetlen, nem a Haladás focistákhoz vagy a HVSE sportolóihoz kapcsolódó eseményt rendeztek itt, januárban a városi bált. Ahol éppen azok voltak jelen, akiknek meg kellene oldani a stadionnál fennálló problémákat.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés