Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

14 év után újra baba született Kőszegen

Egy kislánnyal gyarapodott a város.

Február 17-én, szerdán nagy napra virradt Kőszeg. Megszületett ugyanis Kincső, aki 14 év után az első baba, aki a vasi kisvárosban született. Mint ahogy a Kőszeg hivatalos Facebook-oldalán is írják, utoljára 2007-ben volt kőszegi születés, akkor egy kisfiú látta meg itt a napvilágot.

Tizennégy év után újra kőszegi baba született Szerda reggel (február 17-én) született Kőszegen egy kislány, Kincső. A...

Közzétette: Kőszeg város – 2021. február 19., péntek

A fenti sorok pedig valószínűleg sokaknak zavarosak lehetnek, hiszen nem arról van szó, hogy 14 éve nem született kőszegi gyermek. Hanem arról, hogy 2007 óta nem született Kőszegen baba. A kettő pedig nem ugyanaz.

Gyanítjuk, hogy a legtöbb kőszegi gyermeknél Szombathely szerepel születési helyként, Kőszegen ugyanis 1984 óta nincs szülőotthon. Mint azt tavaly áprilisban is írtuk, Tudta, hogy Vas megyében csak Szombathelyen és Celldömölkön születnek gyerekek? 2020. April 29. 15:06 Vas megyében csupán két városban, Szombathelyen és Celldömölkön van állami szülészet, mindkettő a Markusovszky kórházhoz tartozik.

Ám Kincső születési anyakönyvi kivonatában Kőszeg áll, hiszen ott látta meg a napvilágot. Ez pedig annyit jelent, hogy otthonszülés volt, a poszt alatti kommentekből pedig kiderül, hogy nem jött korán a baba, a kismama már a kezdetektől fogva azt tervezte, hogy otthon hozza világra gyermekét.

Ezúton is gratulálunk a családnak Kőszeg legifjabb szülőttjéhez!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Család-barát

Tovább az oldalra