Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Új vezérkar, régi nevekkel a SEK-en

A Nyugat-dunántúli tanárképzés centruma Szombathelyen lesz – ezt is ígérik, és azt is, hogy az országban mindössze 5 ilyen központ működik majd.

Ma kora délután mutatták be a szombathelyi Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának újonnan kinevezett „vezérkarát”. A Savaria Egyetemi Központ elnök-rektorhelyettesi feladatait eztán az eddigi megbízott elnök–dékán, Horváthné dr. Molnár Katalin főiskolai tanár látja el. A Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar dékáni feladataira ketten is pályáztak, dr. Polgár Tibor, a korábbi vezető maradt a küzdelemben alul, Dr. Antonio Donato Sciacovelli főiskola tanárt választották. Az új egyetemi vezetők október 10-ei hatállyal, négy éves ciklusra kaptak megbízást Szombathelyen. (A természettudományi képzést továbbra is dr. Gyurácz József vezeti. )

Molnár Katalin, Faragó Miklós, Antonio Donato Sciacovelli
Molnár Katalin, Faragó Miklós, Antonio Donato Sciacovelli
Garai Antal Atom

A mai SEK-es sajtótájékoztatón Prof. Dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora közölte, mindkét posztot pályázaton hirdették meg, és mielőtt a végleges döntés megszületett, több fórumon is véleményezték a beérkezett pályázatokat. Az átszervezések után létrejött újdonsült pedagógia kar felvette a régi „főiskola” emblematikus nevét, így Berzsenyi Dániel Pedagógusképző lett. Ennek az új karnak, amelyet eztán Antonio Donato Sciacovelli vezet, a jövőben kiemelten fontos feladatot szánnak: hiszen várhatóan Szombathelyen koncentrálódik majd a Nyugat-Dunántúli tanárképzés (hozzájuk tartozik majd a soproni óvóképző, és a győri tanítóképző is). Az elképzelések szerint pedig az országosan öt nagy egyetemi pedagógia központ egyiket itt Szombathelyen lesz.

Dr. Antonio Donato Sciacovelli - NymESEK Berzsenyi Dániel Pedagógus Képző Kar - dékán
Dr. Antonio Donato Sciacovelli - NymESEK Berzsenyi Dániel Pedagógus Képző Kar - dékán
Garai Antal Atom

Megéri a pedagógus pályát választani?!

Az újfajta bérezés, a tanárképzésért járó ösztöndíj-rendszer és a beígért pedagógus életpályamodell új lehetőséget biztosít majd azon a fiatalok számára, akik ezt a pályát szeretnék választani. Ugyanis eddig – jegyezte meg Dr. Faragó Sándor – az alacsony tanári fizetés miatt elnőiesedett a szakma. Nem véletlenül, "hiszen ekkora fizetésből nem lehetett családot tervezni." Az új életpályamodellel ez a helyzet megváltozhat, ráadásul aki mondjuk fizika tanárnak tanul, már egyetemi évei alatt akár 70 ezer forintos havi ösztöndíjban is részesülhet.

Furcsaság a választás körül?

Névtelenséget kérő olvasónk jelezte, szerinte nem volt "teljesen rendben" a választás.

A Pedagóguskar dékánjának Polgár Tibort támogatta a SEK Tanács és a Kari Tanács is. A rektorhelyettesi szavazáson még 7:4-re leszavazta Molnár Katalint a SEK Tanács. Az ellenfelét Kolláth Zoltán egyetemi tanárt, akadémiai doktort pedig kizárta Sopron. Ezután a rektor - miután megígérte, kijelentette széles plénum előtt, hogy SEK Tanács alapján fog dönteni - kinevezte a két elutasított jelöltet.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Nem munkanélküli-képző a NyME gazdasági kara

Új dékánja van a Nyugat-magyarországi Egyetemnek, aki a szombathelyi gazdasági képzést is bővítené. Interjú dr. Fábián Attilával.

Jövőre talán pörgősebb lesz - véget ért a gólyatábor

Eljutottunk a záróbulihoz, amin mi is ott voltunk. Készítettünk pár képet.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ajánló

Tovább az oldalra