Új vezérkar, régi nevekkel a SEK-en

A Nyugat-dunántúli tanárképzés centruma Szombathelyen lesz – ezt is ígérik, és azt is, hogy az országban mindössze 5 ilyen központ működik majd.

Ma kora délután mutatták be a szombathelyi Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának újonnan kinevezett „vezérkarát”. A Savaria Egyetemi Központ elnök-rektorhelyettesi feladatait eztán az eddigi megbízott elnök–dékán, Horváthné dr. Molnár Katalin főiskolai tanár látja el. A Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar dékáni feladataira ketten is pályáztak, dr. Polgár Tibor, a korábbi vezető maradt a küzdelemben alul, Dr. Antonio Donato Sciacovelli főiskola tanárt választották. Az új egyetemi vezetők október 10-ei hatállyal, négy éves ciklusra kaptak megbízást Szombathelyen. (A természettudományi képzést továbbra is dr. Gyurácz József vezeti. )

Molnár Katalin, Faragó Miklós, Antonio Donato Sciacovelli
Molnár Katalin, Faragó Miklós, Antonio Donato Sciacovelli
Garai Antal Atom

A mai SEK-es sajtótájékoztatón Prof. Dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora közölte, mindkét posztot pályázaton hirdették meg, és mielőtt a végleges döntés megszületett, több fórumon is véleményezték a beérkezett pályázatokat. Az átszervezések után létrejött újdonsült pedagógia kar felvette a régi „főiskola” emblematikus nevét, így Berzsenyi Dániel Pedagógusképző lett. Ennek az új karnak, amelyet eztán Antonio Donato Sciacovelli vezet, a jövőben kiemelten fontos feladatot szánnak: hiszen várhatóan Szombathelyen koncentrálódik majd a Nyugat-Dunántúli tanárképzés (hozzájuk tartozik majd a soproni óvóképző, és a győri tanítóképző is). Az elképzelések szerint pedig az országosan öt nagy egyetemi pedagógia központ egyiket itt Szombathelyen lesz.

Dr. Antonio Donato Sciacovelli - NymESEK Berzsenyi Dániel Pedagógus Képző Kar - dékán
Dr. Antonio Donato Sciacovelli - NymESEK Berzsenyi Dániel Pedagógus Képző Kar - dékán
Garai Antal Atom

Megéri a pedagógus pályát választani?!

Az újfajta bérezés, a tanárképzésért járó ösztöndíj-rendszer és a beígért pedagógus életpályamodell új lehetőséget biztosít majd azon a fiatalok számára, akik ezt a pályát szeretnék választani. Ugyanis eddig – jegyezte meg Dr. Faragó Sándor – az alacsony tanári fizetés miatt elnőiesedett a szakma. Nem véletlenül, "hiszen ekkora fizetésből nem lehetett családot tervezni." Az új életpályamodellel ez a helyzet megváltozhat, ráadásul aki mondjuk fizika tanárnak tanul, már egyetemi évei alatt akár 70 ezer forintos havi ösztöndíjban is részesülhet.

Furcsaság a választás körül?

Névtelenséget kérő olvasónk jelezte, szerinte nem volt "teljesen rendben" a választás.

A Pedagóguskar dékánjának Polgár Tibort támogatta a SEK Tanács és a Kari Tanács is. A rektorhelyettesi szavazáson még 7:4-re leszavazta Molnár Katalint a SEK Tanács. Az ellenfelét Kolláth Zoltán egyetemi tanárt, akadémiai doktort pedig kizárta Sopron. Ezután a rektor - miután megígérte, kijelentette széles plénum előtt, hogy SEK Tanács alapján fog dönteni - kinevezte a két elutasított jelöltet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Nem munkanélküli-képző a NyME gazdasági kara

Új dékánja van a Nyugat-magyarországi Egyetemnek, aki a szombathelyi gazdasági képzést is bővítené. Interjú dr. Fábián Attilával.

Jövőre talán pörgősebb lesz - véget ért a gólyatábor

Eljutottunk a záróbulihoz, amin mi is ott voltunk. Készítettünk pár képet.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ajánló