„Belementem autóval, elrepedt az alufelni, 40 ezer forintért javították meg”

A szombathelyi Parkerdő felé vezető út is ebek harmincadjára jutott. Olvasónk lapunk segítségét kérte.

„Nem sok értelmét látom ezeknek a cikkeknek. Aki Szombathelyen közlekedik, az úgyis tisztában van az utak minőségével. Ez kb. olyan, mintha arról írnátok, hogy az ég kék, a fű meg zöld.”

Ezt írta hozzászólásában egyik olvasónk a Jegenye utcában készült videónk „Kellene egy kátyúversenyt rendezni” – A szombathelyi Jegenye utca 2023. October 13. 19:24 kapcsán.

És mi is el is gondolkodtunk kicsit, hogy talán pihentetni kellene Szombathely legrosszabb utcáit bemutató sorozatunkat, de hát úgy tűnik, szükség van ránk.

Olvasónk hozzászólása úgy folytatódik, hogy

„Többen használják és jóval hosszabb a Parkerdőhöz vezető út, aztán az is kábé így néz ki. Már írtam régebben, hogy azt nem akarom elhinni, hogy arra EU támogatást nem lehetne szerezni (mégis csak egy rekreációs övezet), mert konkrétan életveszélyes. Pláne bicajjal.”

kátyúk a parkerdei úton
Kattinson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

És mit ád isten? Néhány nappal ezelőtt telefonon hívott minket egy olvasónk, hogy nagyon rossz állapotban van a Jégpince utca parkerdei szakasza, gyakorlatilag balesetveszélyes. Már többször szólt az önkormányzatnak és a Szovának is, de némi kátyúzáson kívül nem történt semmi.

kátyúk a parkerdei úton
Nagyon megnövekedett a forgalom a szombathelyi Parkerdőben - Kattinson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Azt javasolták ismerősei, hogy forduljon a lapunkhoz, hátha ez előrébb lendíti az ügyet, amit névvel is arccal is felvállal.

Így készült az alábbi videó.

Miközben a forgatási helyszínre autóztunk, mi is meggyőződtünk arról, hogy valóban csapnivaló állapotban van a Parkerdő felé vezető út, gyakorlatilag teljes hosszában. Ennek minden bizonnyal köze van ahhoz, hogy hétköznap délután akkora forgalmat bonyolított le, mint egy kétszámjegyű főút.

Szombathely legrosszabb utcáit bemutató sorozatunk 2021 nyarán indult a Magyar utcával, amit számos más utca követett.

Ezek közül azóta megújult a Magyar utca, Zajos réselő, új aszfalt és száraz pezsgő – Elindultak az utcafelújítások Szombathelyen 2022. July 27. 19:00 a Paragvári utca És tényleg: elkezdődött a Paragvári út felújítása Szombathelyen 2022. July 21. 15:33 ,a Nádasdy Ferenc Iskolakezdésre befejeződik a szombathelyi Nádasdy utca felújítása 2022. August 01. 13:00 és a Dozmat utca Jön az október, elkezdődik a Dozmat utca felújítása is Szombathelyen 2022. September 29. 21:53 .

Tavaly ilyentájt jelentkeztünk be Szombathely legrosszabb utcái: a Balkán hangulatát idéző Éhen Gyula tér 2022. October 21. 19:16 az Éhen Gyula térről. Nem tudjuk, van-e összefüggés, de éppen most történik Már majdnem teljesen felújították az Éhen Gyula téri „bungeszt” Szombathelyen 2023. November 12. 11:30 annak is a ráncfelvarrása.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem