Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

20-25 méteres sor állt a szombathelyi előválasztási szavazópont előtt szombat délelőtt

Aztán hirtelen leállt az informatikai rendszer, valószínűleg külső támadás miatt.

"Délben újraindul a szavazás, legalábbis reméljük" - mondja az egyik önkéntes a szombathelyi Fő téren. Már fél órája be kellet szüntetni az előválasztási szavazást, ugyanis hirtelen leállt a számítógépes rendszer Számítógépes hiba miatt leállt az előválasztás az egész országban (Frissítve) September 18. 10:27 .

Előválasztás 2021 Fő tér
A rendszer leállása után csak páran maradtak
Mészáros D. Zsolt

10 óra előtt pár perccel vált használhatatlanná a technika, az önkéntes azt mondja, sorra jöttek az üzenetek az ország többi részéből, Bákés megyétől Győrig és Pécstől Miskolcig.

Az Országos Előválasztási Bizottság közleménye szerint a hirtelen jött terhelés okozta a hibát, a várakozásoknál sokkal többen akartak szavazni az első nap délelőttjén. A szombathelyi Fő téri helyszínen egyébként úgy tudják, külső támadás okozta a rendszer összeomlását, ezt nem hivatalosan a központi szervezők is megerősítették.

Előválasztás 2021 Fő tér
A szavazás átalakult vitafórummá
Mészáros D. Zsolt

Korábban, fél tíz körül egyébkét egy ismerős szólt, hogy hosszú sor áll a szombathelyi Fő téti sátornál. De mire odaértünk, leállt a rendszer, így csak néhány érdeklődő csoportosult a szavazópont előtt. De többen is megerősítették, hogy nem sokkal korábban 20-25 méter hosszú volt a sor.

Közben megérkezett a szombathelyi másik szavazóponttól egy szervező, aki azt mondta, ott is sorok alakultak ki. A sorban állókat viszont el kellett küldeniük azzal, hogy jöjjenek vissza később.

Előválasztás 2021 Fő tér
Mészáros D. Zsolt

A Fő téri szavazópontnál a szavazás helyett közben élénk beszélgetések alakultak ki, érkezett több érdeklődő is, akik csalódottan vették tudomásul, hogy most nem szavazhatnak.

Az ellenzéki előválasztás céljáról, jelentőségéről, a szavazás módjáról és a szavazópontok helyszínéről itt írtunk részletesen Ma hajnalban elindult az ellenzéki előválasztás, gyorstalpalónk következik September 18. 07:11 .

Előválasztás 2021 Fő tér
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021

Tovább az oldalra