Felfűtött politikai hangulat a Domusnál-Dobrev Klárát kérdeztük Szombathelyen

Több száz szimpatizáns fogadta a DK miniszterelnök-jelöltjét.

Ma délután ismét Szombathelyen járt Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje, legutóbb szeptember 25-én járt itt Dobrev Klára könnyekig hatódott Szombathelyen 2021. September 25. 18:09 . A kampányfórum színpadra állt Cside Irén, Horváth Jácint Zala megye két képviselőjelöltje, és Czeglédy Csaba aki megnyerte a szombathelyi előválasztást.

Dobrev Klára Szombathelyen
Czeglédy Csaba és Dobrev Klára
Mészáros D. Zsolt

Dobrev Klára beszédében ismét elmondta, azért járja az országot, hogy meghallgassa az embereket, ellentétben Orbán Viktorral, aki szerinte olyan országot teremtett, amiben ma bűn szegénynek lenni.

Dobrev Klára Szombathelyen
Kattints a képre, ha meg szeretnéd nézni a galériát
Mészáros D. Zsolt

A DK miniszterelnök jelöltje több ígéretet is tett a szombathelyieknek:

 • A rezsitámogatás csak azoknak segít, akik sokat fogyasztanak. Szerinte ingyen jár mindenkinek a méltósághoz való élet. Olyan rezsitámogatás kell létrehozni, ami biztosít egy minimumot és akik többet fogyasztanak, azok fizessenek többet.
 • Az összes panelházat Európai Uniós forrásokból fogják felújítani önrész nélkül és újraindítják a panelprogramot.
 • Véget fog vetni a kilakoltatásoknak és egy gyerekes család sem kerülhet utcára, hiszen több száz lakásból álló bérlakásprogramot fognak kidolgozni.
 • Rendezni kell a kórházi dolgozók bérét és vissza kell szerezni az orvosokat, hogy működőképes egészségügyet teremtsen a kormány.
 • Dobrev Klára Szombathelyen
  Kattints a képre, ha meg szeretnéd nézni a galériát
  Mészáros D. Zsolt

  A fórum végén mi is kérdeztük Dobrevet:

  Hogy kommentálná Márki Zay Péter kijelentését, miszerint, ha Ön, a a DK miniszterelnök-jelöltje nyer, akkor az a rendszer továbblépéséhez vezet?

  Ha a DK jelöltje nyer, akkor mindenki nyer, a legfontosabb, hogy legyőzzük Orbán Viktort, amiben számítok Márki Zay Péter segítségére is.

  Lesz-e televíziós vita Ön és Márki Zay Péter között?

  Jövő héten lesz a vita az RTL Klubon, ebben már megállapodtak a pártok.

  Van-e jogi koncepció arra vonatkozólag, hogy az esetleges új kormány munkáját a Fidesz ne tudja ellehetetleníteni?

  Szerintem nekünk van a legjobb koncepciónk arra vonatkozólag, hogyan lehet lebontani az Orbán-rendszert akár feles többséggel is. Ennek egyik lépése, hogy az alaptörvényt alkotmányellenesnek nyilvánítjuk.

  Megkérdeztük Dobrev Klárát mit gondol ellenfele kijelentéséről
  Mészáros D. Zsolt

  Karácsony Gergely délelőtti bejelentése Karácsony Gergely tényleg visszalépett az előválasztástól 2021. October 08. 11:16 után már csak két pályázó van az ellenzék miniszterelnök jelöltségre Dobrev Klára és Márki-Zay Péter. Az ellenzéki előválasztás második fordulója október 9-16 között zajlik majd, ahol eldől, ki lesz Orbán Viktor kihívója jövő áprilisban.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Ellenzéki előválasztás 2021