Karácsony Gergely tényleg visszalépett az előválasztástól

Azt kéri a támogatóitól, hogy Márki-Zay Péterre szavazzanak a második fordulóban.

A korábban beharangozott, péntek délelőtti sajtótájékoztató elején Karácsony Gergely bejelentette, befejezi miniszterelnök-jelölti kampányát, és visszalép az előválasztástól. Támogatóitól azt kérte, hogy Márki-Zay Péterre szavazzanak a második fordulóban.

Mint mondta, őt nem a hatalomvágy vezérelte, amikor vállalta a jelöltséget, hanem az, hogy az országot sikerüljön újra egesíteni. Azért volt nehéz meghozni ezt a döntést, mert mintegy 170 ezren szavaztak rá az első fordulóban.

Forrás: Facebook.com / Márki-Zay Péter

Hozzátette, tudja, hogy sokakat nehéz helyzetbe hoz a döntése, de mindenkinek áldozatokat kell hozni a közös célért. Kijelentette, hisz a közös sikerben, és abban, hogy új hazát építsenek, a legjobbat az elmúlt 30 évben.

Elismerte, az elmúlt napoknak túl sokat foglalkoztak hatalomtechnikai ügyekkel, de az országnak nem ilyen politikusokra van szüksége, hanem államférfiakra, akik reményt adnak az országnak.

Márki-Zay Péter szerint úgy tűnhetett, hogy ez az egész egy játék volt, de ez nem játék. Ez arról szól, hogy szabad, európai lesz-e az ország, Kelet vagy Nyugat felé fordul el.

Kijelentette, nem visszaléptek, hanem előre, és a bal- és jobboldali szavazók érdekében közösen dolgoznak tovább. Mint mondta, Karácsony ma bebizonyította, hogy a haza érdeke minél fontosabb. Tisztelet jeléül belép a 99 Mozgalomba.

Forrás: Facebook.com / Márki-Zay Péter

Az ő megállapodásuk úriemberek megállapodása az ország érdekében, de ők nem pártmutyiban gondolkodnak, hanem közös érdekekben. A Karácsony Gergely által képviselt értékeket ezentúl ős is képviseli.

Bejelentette, Karácsonyt a DK-tól is megkeresték, de Karácsony nem mutyikban gondolkodik, hanem abban, hogy le kell győzni az utóbbi évtizedek legkorruptabb kormányát. Hangsúlyozta, afelől kétségeik vannak, hogy Dobrev Klárával le tudnák-e győzni Orbán Viktort.

Mint mondta, ő már akkor keresztény volt, amikor Orbán Viktor KISZ-tag volt, és már akkor jobboldali volt, amikor Orbán még a liberális internacionálé alelnöke volt. És ezért hiteles a jobboldali, konzervatív szavazóknak is.

Mindenkit arra kért, hogy álljon be mögé, hogy együtt le tudják győzni az Orbán-kormányt.

Márk-Zay hosszan sorolta a kormány negatív lépéseit, az önkormányzatok ellehetetlenítésétől a bíróságok függetlenségének veszélyeztetését. Szerinte 2010 óta Orbán Viktor lépésről lépésre számolta fel a szabadságot, a demokráciát. Kijelenti, a Fidesz szavazóinak is az az érdeke, hogy jövőre leváltsák az Orbán-kormányt.

Arra biztatta a Karácsony Gergelyt támogató pártokat, hogy álljanak be mögé, és közösen "cselekedjenek meg egy csodát".

Az előválasztás első fordulója óta ment a taktikázás Biztosnak látszik, hogy a második fordulóban összejátszik Karácsony és Márki-Zay 2021. October 01. 18:25 a második fordulóba jutott három miniszterelnök-jelölt (Dobrev Klára, Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter) között. Karácsony és márki-Zay azonnal elkezdte az egyeztetést, néhány közvélemény-kutatási adat azonban belezavart a folyamatba, Meglepetés: Márki-Zay megelőzte Karácsonyt, megközelítette Dobrev Klárát 2021. October 06. 08:41 akkor először Karácsony jelentette be, Karácsony Gergely nem lép vissza, folytatja az előválasztási küzdelmet 2021. October 06. 14:22 hogy nem lép vissza, majd Márki-Zay utalt erre. Márki-Zay Péter: Karácsony Gergellyel szembejött a közvélemény-kutatások villamosa 2021. October 06. 15:20

Csütörtökön aztán a Momentum bejelentette, Előválasztás: Márki-Zay mögé állt be a Momentum 2021. October 07. 15:56 hogy Márki-Zayt támogatják, ezek után egyre inkább úgy tűnt, hogy Karácsony Gergely mégis visszalép.

A második forduló október 10. reggel kezdődik és október 16. estig tart.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021