Karácsony Gergely tényleg visszalépett az előválasztástól

Azt kéri a támogatóitól, hogy Márki-Zay Péterre szavazzanak a második fordulóban.

A korábban beharangozott, péntek délelőtti sajtótájékoztató elején Karácsony Gergely bejelentette, befejezi miniszterelnök-jelölti kampányát, és visszalép az előválasztástól. Támogatóitól azt kérte, hogy Márki-Zay Péterre szavazzanak a második fordulóban.

Mint mondta, őt nem a hatalomvágy vezérelte, amikor vállalta a jelöltséget, hanem az, hogy az országot sikerüljön újra egesíteni. Azért volt nehéz meghozni ezt a döntést, mert mintegy 170 ezren szavaztak rá az első fordulóban.

Forrás: Facebook.com / Márki-Zay Péter

Hozzátette, tudja, hogy sokakat nehéz helyzetbe hoz a döntése, de mindenkinek áldozatokat kell hozni a közös célért. Kijelentette, hisz a közös sikerben, és abban, hogy új hazát építsenek, a legjobbat az elmúlt 30 évben.

Elismerte, az elmúlt napoknak túl sokat foglalkoztak hatalomtechnikai ügyekkel, de az országnak nem ilyen politikusokra van szüksége, hanem államférfiakra, akik reményt adnak az országnak.

Márki-Zay Péter szerint úgy tűnhetett, hogy ez az egész egy játék volt, de ez nem játék. Ez arról szól, hogy szabad, európai lesz-e az ország, Kelet vagy Nyugat felé fordul el.

Kijelentette, nem visszaléptek, hanem előre, és a bal- és jobboldali szavazók érdekében közösen dolgoznak tovább. Mint mondta, Karácsony ma bebizonyította, hogy a haza érdeke minél fontosabb. Tisztelet jeléül belép a 99 Mozgalomba.

Forrás: Facebook.com / Márki-Zay Péter

Az ő megállapodásuk úriemberek megállapodása az ország érdekében, de ők nem pártmutyiban gondolkodnak, hanem közös érdekekben. A Karácsony Gergely által képviselt értékeket ezentúl ős is képviseli.

Bejelentette, Karácsonyt a DK-tól is megkeresték, de Karácsony nem mutyikban gondolkodik, hanem abban, hogy le kell győzni az utóbbi évtizedek legkorruptabb kormányát. Hangsúlyozta, afelől kétségeik vannak, hogy Dobrev Klárával le tudnák-e győzni Orbán Viktort.

Mint mondta, ő már akkor keresztény volt, amikor Orbán Viktor KISZ-tag volt, és már akkor jobboldali volt, amikor Orbán még a liberális internacionálé alelnöke volt. És ezért hiteles a jobboldali, konzervatív szavazóknak is.

Mindenkit arra kért, hogy álljon be mögé, hogy együtt le tudják győzni az Orbán-kormányt.

Márk-Zay hosszan sorolta a kormány negatív lépéseit, az önkormányzatok ellehetetlenítésétől a bíróságok függetlenségének veszélyeztetését. Szerinte 2010 óta Orbán Viktor lépésről lépésre számolta fel a szabadságot, a demokráciát. Kijelenti, a Fidesz szavazóinak is az az érdeke, hogy jövőre leváltsák az Orbán-kormányt.

Arra biztatta a Karácsony Gergelyt támogató pártokat, hogy álljanak be mögé, és közösen "cselekedjenek meg egy csodát".

Az előválasztás első fordulója óta ment a taktikázás Biztosnak látszik, hogy a második fordulóban összejátszik Karácsony és Márki-Zay 2021. October 01. 18:25 a második fordulóba jutott három miniszterelnök-jelölt (Dobrev Klára, Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter) között. Karácsony és márki-Zay azonnal elkezdte az egyeztetést, néhány közvélemény-kutatási adat azonban belezavart a folyamatba, Meglepetés: Márki-Zay megelőzte Karácsonyt, megközelítette Dobrev Klárát 2021. October 06. 08:41 akkor először Karácsony jelentette be, Karácsony Gergely nem lép vissza, folytatja az előválasztási küzdelmet 2021. October 06. 14:22 hogy nem lép vissza, majd Márki-Zay utalt erre. Márki-Zay Péter: Karácsony Gergellyel szembejött a közvélemény-kutatások villamosa 2021. October 06. 15:20

Csütörtökön aztán a Momentum bejelentette, Előválasztás: Márki-Zay mögé állt be a Momentum 2021. October 07. 15:56 hogy Márki-Zayt támogatják, ezek után egyre inkább úgy tűnt, hogy Karácsony Gergely mégis visszalép.

A második forduló október 10. reggel kezdődik és október 16. estig tart.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021