Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

MDF: Elég volt a az alvilági bulvárpolitizálásból!

A politikai kultúra a bányászbéka segge alatt van – reagált a párt szombathelyi polgármester-jelöltje az újabb kopogtatócédulás botrányra.

Hétfőn jött a hír Fénymásolt ajánlószelvények landoltak egy szerkesztőségnél 2010. August 30. 12:56 , hogy fénymásolt 2006-os kopogtatócédulákkal terhelték meg ismeretlenek az egyik szombathelyi internetes lap postaládáját. Kedden jött a következő A szombathelyi Fidesz is kapott a másolt kopogtatócédulákból 2010. August 31. 09:50 : a Fidesz-iroda is kapott hasonló módon, hasonló szelvényeket, ekkor már azt is közhírré tették, hogy a cédulákat 2006-ban az MDF jelöltjei számára töltötték ki.

Nem másoltatták le a szelvényeket

Emlékeztetőül: tavasszal, az országgyűlési választások előtt másik laptársunk postaládája kapott hamisított kopogtatócédulákat Hamis kopogtatócédulákon múlott az MDF Vas megyei listája? 2010. March 22. 18:19 , az MDF jelöltjeire leadott cédulák között több hamisat is talált a választási bizottság. Akkor a Fidesz tett feljelentést, miközben az MDF megyei elnöke, Gróf István kijelentette, a hamis szelvények nem tőlük származnak.

Most ismét Gróf István nyilatkozott meg elsőnek, az egyébként költözés alatt állónak tűnő irodában. Négy állítást fogalmazott meg gyorsan. Egyszer, hogy a kopogtatócédula-gyújtés három módon történik: szenélyesen a jelöltek, aktivisták a kapményfőnök utasításai alapján keresik fel a választópolgárokat, és az irodában is le lehet azokat adni.

Szabó Gábor és Gróf István
Tóth Ákos

Másodszor, hogy soha senki sem adott utasítást arra, hogy másolják le a szelvényeket. Most sem, és 2006-ban sem. A szelvények egy része a választási bizottsághoz került, a többit pedig megsemmisítették, amiről jegyzőkönyv is készült.

„A bányászbéka segge alatt”

Harmadszor, hogy nem tudják, ki és miért csinálta a hét eleji affért. Itt azt is kifejezte, úgy tűnik, vannak, akiknek böki a csőrét, hogy ilyen kis párt is mendátumhoz akar jutni a közgyűlésben. Negyedszer pedig, remélik, hogy a rendőrség gyorsan kideríti, ki másolta le a cédulákat és ki juttatta el azokat az internetes laphoz és a Fidesz-irodába,

Szabó Gábor polgármester-jelölt először kifejezte sajnálatát, hogy a Fidesz nem nyitott az MDF-fel val együttműködésre, pedig legutóbbi tisztújításukkor kifejezték, hogy csak a jobboldal felé nyitottak. Szabóü szerint együttműködési szándék helyett pofonokat kapnak a Fidesztől, itt, Szombathelyen is.

Mint mondta, elítélik az alvilági eszközökkel operáló bulvárpolitizálást, a „bunkokrácia” elidegeníti a választópolgárokat a közügyektől. Ezért is van a politikai kultúra a „bányászbéka segge alatt”. Szombathelyen korábban nem jelent meg az a stílus és eszköz, amivel most a Fidesz operál – mondta.

Megnehezítették a gyűjtést

Sorolta is: a kampányirodában lehallgattak egy beszélgetést, ma sem tudtható milyen eszközökkel, a felvételt pedig nyilvánoságra hozták. A Fidesz kapmányfőnöke gyakorlatilag feljelentette a választópolgárokat, hiszen Marton Zsolt lépése miatt mintegy ezer szombathelyit hallgatott ki a rendőrség.

Ez a tény aztán megnehezítette az MDF számára a kopogtatócédulák gyűjtését, hiszen akiket berendelt a rendőrség, miután tavasszal átadták a szelvényeket, mégegyszer nem teszik ezt meg.

Szabó Gábor azt is kifogásolta, hogy a Fidesz közleménye A szombathelyi Fidesz is kapott a másolt kopogtatócédulákból 2010. August 31. 09:50 név szerint is említi őt, pedig a szelvénygyűjtés szálai nem nála futnak össze. Meg is jegyezte, biztos abban, hogy Puskás Tivadar sem tartotta a zsebében a cédulákat.

Akik azóta távoztak a párttól…

Aztán megemlítette, hogy 2006-ban az akkori irodavezető és a kampányfőnök férhetett hozzá az MDF-iroda páncélszekrényében tárolt ajánlószelvényekhez, azóta mindketten távoztak a párttól. Hozzátette, egyértelmű, hogy azok állnak az ügy hátterében, akik meg szeretnék semmisíteni az MDF-et. Mint mondta, annyiban csatlakozik a Fidesz közleményéhez, hogy ő is felszólít: tiszta eszközökkel politizáljunk.

Szabó Gábor nem válaszolt arra a kérdésre, hogy állnak a jelöltek az ajánlószelvények gyűjtésével, kijelentette, nincsenek is pontos információi. Péntek délután tartanak egy megbeszélést, addig nem tud erre válaszolni. Hozzátette viszont, tart attól, hogy a történtek és a jelölteket ért egyéb atrocitások miatt lesznek olyan jelöltjeik, akik nem folytatják a kampányt, még akkor sem, ha sikeres lesz a regisztrációjuk.

A jelöltek nagy része ugyanis civil, nem párttag, és félő, hogy megrémülnek ettől az agresszív stílustól.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

A szombathelyi Fidesz is kapott a másolt kopogtatócédulákból

Több ezer fénymásolt, és az MDF számára kitöltött 2006-os ajánlószelvényt kapott a Fidesz iroda. Szemeteszsákba csomagolva. A párt feljelentést tett.

Fénymásolt ajánlószelvények landoltak egy szerkesztőségnél

Az egyik szombathelyi internetes lap postaládájába dobták be a kitöltött és fénymásolt ajánlószelvényeket. A rendőrség nyomoz.

Hamis kopogtatócédulákon múlott az MDF Vas megyei listája?

Legalábbis ezt állítja az index. De kiderült, az MDF jelöltjére leadott ajánlószelvények közül elég sokat talált érvénytelennek a választási bizottság. Az MDF megyei elnöke azt mondja, nyugodt szívvel állnak minden vizsgálat elé.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2010

Tovább az oldalra