Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

"Megtartani az előnyt" - 22 és fél ezer ajánlószelvényt gyűjtött a szombathelyi MSZP és az SZTKE

Eddig tízezer háztartásba jutottak el az MSZP és az SZTKE aktivistái, a következő négy hétben még további húszezret akarnak meglátogatni – mondta Oroszvári Péter kampányigazgató.

Fonott kosárban, nemzetiszínű szalaggal átkötve mutatta be a mai sajtótájékoztatón az összegyűjtött ajánlószelvényeket Oroszvári Péter képviselőjelölt, a helyi MSZP kampányigazgatója. Mint mondta, 22 500 darabot gyűjtöttek össze Szombathelyen, ennek kb. a fele Ipkovich Györgyöt ajánlja polgármesternek, a többi a képviselőjelölteké. És nem csupán az MSZP-seké, hanem a párttal közösen induló Családias jelöltbemutató a főtéri szökőkútnál 2010. June 26. 12:12 Szombathelyi Szabadelvű Társas Kör Egyesület jelöltjeié is.

Szombathely jelesre vizsgázott demokráciából

Mint kiderült, a bemutatott cédulakötegek már a pluszt jelentik, a regisztrációhoz szükséges mennyiséget leadták a választási bizottságnak. Ezeket pedig rövidesen meg fogják semmisíteni.

Oroszvári Péter sajtótájékoztatója
Oroszvári és az ajánlószelvények
Mészáros Zsolt

Oroszvári szerint ezzel teljesítették első céljukat, minden jelöltjüket regisztrálták. A gyűjtést egyébként főként a jelöltek és az általuk felkért aktivisták végezték, van olyan jelölt, aki egyedül 300 felett gyűjtött.

Oroszvári gratulált minden szombathelyi jelöltállító szervezetnek, hiszen az adatok szerint szinte mindenkinek, akinek sikerére számítani lehetett, sikerült a kellő számú ajánlást összegyűjtenie. Mindez pedig azt jelenti, hogy Szombathely jelesre vizsgázott demokrációból.

Rossz történetek

A jelölt azért megjegyezte, a cédulagyűjtés közben rossz történeteket is hallottak, sokan panaszkodtak a Fidesz aktivistáira. Akik néhol nyomták a csengőt, amíg az le nem égett, egy-egy lakásba kétszer-háromszor is visszamentek. Volt eset, amikor a lakó kivette a postaládából a kopogtatócédulát, a lépcsőházban lévő aktivisták pedig az ajtajáig kísérték, végül ijedtében odaadta nekik a szelvényt. Oroszvári szerint a tavaszi Kubatov-botrány után bizalmatlanná váltak az emberek, félnek attól, hogy rákerülnek valamilyen listára.

Oroszvári megemlítette, hogy a kampány indulásakor meghirdették a 30 nap, 30 ezer háztartás programot. Eddig 10 ezer lakásba jutottak el aktivistáik, a választásokig hátralévő négy hétben további 20 ezer háztartásba fognal ellátogatni. Ami komoly feladat lesz, de így fogják ismertetni a programjukat. Amit kidolgoztak a város egészére és minden választókerületre külön-külön. A programok végleges formájukban a jövő héten kerülnek a nyilvánosság elé.

„Győzni fogunk”

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, várható, hogy a kampány alatt országos politikusuk is ellátogat Szombathelyre, a karneválon egyébként itt volt Mesterházy Attila pártelnök. Látogatásának nem csináltak nagy hírverést, nem ez volt a célja.

Oroszvári a végén kijelentette: az ajánlószelvény-gyűjtés versenye befejeződött, s ők felállhatnak a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Most már nem lehet más céljuk, mint ennek az előnynek a megtartása. Győzni fognak az önkormányzati választáson.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Családias jelöltbemutató a főtéri szökőkútnál

Összefogás a civilekkel – hirdetik a szocialisták, három képviselőjelölti helyet biankóban adnak át nekik. Közben itt a megújulás, régi motorosok maradtak ki a listáról. Amúgy hivatalosan is Ipkovich György lett az MSZP szombathelyi polgármester-jelöltje.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2010

Tovább az oldalra