A nyomda áthúzta Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter elképzeléseit

Nem egymás mellett szerepelnek az előválasztási szavazólapon.

Hiába jelentette be hétfőn Váratlan megoldás született Márki-Zay és Karácsony Gergely tárgyalásán 2021. October 04. 17:26 Hódmezővásárhelyen Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter, hogy egyikük sem lép vissza, hanem szövetségesként indulnak az ellenzéki előválasztás második fordulóján, úgy tűnik, elkéstek. Hiába kérték ugyanis a választási bizottságot, hogy a nevük ne egymás alatt, hanem egymás mellett legyen a szavazólapon, ez már biztos nem fog összejönni.

Nyugat.hu

A Telex úgy tudja, hogy a sorrendet már múlt pénteken kisorsolta az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB), és ezt határozatban is érvényesítették, kedden reggel pedig már el is ment a nyomdába a szavazólap, a következő sorrenddel:

1. Dobrev Klára
2. Márki-Zay Péter
3. Karácsony Gergely

Mindez azt jelenti, hogy ha tartani akarják a szövetséget, akkor valamelyiküknek vissza kell lépnie a másik javára. Az illető neve ennek ellenére akkor is szerepelni fog a szavazólapon. Éppen úgy kézzel fogják lehúzni a visszalépő jelölt nevét, ahogyan az első fordulós, utolsó perces visszalépések esetén – tudta meg a Telex az OEVB-től, illetve az előválasztás lebonyolításában kulcsszerepet játszó aHangtól.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021