Fél órányi parkolási díjért egy órás parkolási időt adna a Pro Savaria

Molnár Miklós azonnali lakossági fórumot követel a csatornázási botrányok miatt.

Ha valaki fél órára megveszi a parkolójegyet, az egy órányi parkolási időt kapna - mondta Balassa Péter képviselőjelölt a Pro Savaria kedd délutáni sajtótájékoztatóján.

A szervezet ezzel a kedvezménnyel akarja megkönnyíteni a szombathelyiek parkolását. Balassa utalt rá, hogy ő már 2015-ben és azóta folyamatosan javasolta a közgyűlésnek, hogy dolgozzanak ki egy átfogó közlekedési koncepciót, aminek a parkolási rendszer felülvizsgálata is a része lenne.

Molnár Miklós és Balassa Péter
Szilágyi József (telefonos fotó)

Hozzátette, ez a kedvezmény csak minimális bevételkiesést okozna a parkolási rendszernek, ezzel a javaslattal nem is ígérik túl magukat, hiszen megvalósítható, nincs költségvetési vonzata, és azonnal bevezethető. A kedvezményt elsősorban azok miatt javasolják, akik valamilyen ügyintézés miatt állnak meg egy fizetőparkolóban, így fél órányi díj ellenében egy órát maradhatnak ott, és ennyi idő alatt bőven elintézhetik ügyeiket.

Mi tesszük hozzá, hogy az Éljen Szombathely nemrég két órányi ingyenes parkolást ígért Két órányi ingyenes parkolást tervez a két olcsóbb övezetben az Éljen Szombathely! 2019. September 16. 12:11 a két olcsóbb parkolási övezetben, az állandóra bejelentett szombathelyi lakók számára.

Molnár Miklós képviselőjelölt a sajtótájékoztatón kifejtette, hogy ők a polgármester-jelölti vitát várták, azért nem tartottak eddig programismertetőt, a vita elmaradása Eredménytelen lett a szombathelyi polgármester-jelölti vitáról összehívott egyeztetés, a Fidesz nem képviseltette magát 2019. October 07. 15:08 és az idő rövidsége miatt ezt már nem is teszik meg, de a napokban szórólapokat terjesztenek a Pro Savaria programjával.

Molnár hangsúlyozta, a Pro Savaria csak megvalósítható, és a realitás talaján álló ígéreteket tesz.

Molnár: Azonnali lakossági fórumot a csatornázásról!

Molnár kitért arra is, hogy egyre nagyobb a lakossági felháborodás a 800 milliós uniós támogatásból megvalósuló csatornarekonstrukció kivitelezése miatt. A Rumi úton Videón, ahogyan levágják a nemrég kirakott, túl magas hídfejeket a szombathelyi Rumi úton 2019. October 01. 12:02 , a Szatmár utcában Nem tudnak ki- és behajtani a hétvégén a lakók a szombathelyi Szatmár utcában 2019. September 28. 12:03 és Oladon zajló munkákat Molnár Miklós azonnal leállíttatná az oladi csapadék-vízelvezetési beruházást 2019. October 01. 19:16 rossz tervek alapján és rossz minőségben végzik - mondta.

Emlékeztetett rá, hogy a ciklus utolsó, szeptember 26-i közgyűlésen Puskás Tivadar a ciklus beszámolójával búcsúzott a közgyűléstől 2019. September 26. 08:31 javasolta, hogy azonnal függesszék fel a munkát, és háromtagú bizottság járja végig az érintett lakóházakat, hogy a lakók problémáit kezelni tudják. Ez azonban nem történt meg, úgy látja, hogy a városvezetés és a körzet képviselője most már csak a választást várja, azzal, hogy majd utána foglalkoznak az üggyel.

A munka azonban közben zajlik, ezért Molnár kijelentette, azonnali lakossági fórum összehívását követeli a városvezetéstől és a fővállalkozótól. Úgy, hogy ez a fórum még ezen a héten megtörténjen - mondta. Hozzátette, az oladi lakók a végsőkig el fognak menni, és a felelősség nem a a választások után felálló új közgyűlésé lesz, hanem azoké, akik ezeket a rossz döntéseket hozták.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019