Apokaliptikus porfelhő Szombathelyen - így robbant fel a Latex liftaknája

Öt óra után egy perccel és mindössze pár másodperc alatt semmisült meg a próbarobbantáson sértetlenül állva maradó liftakna.

Sok diák és jópár felnőtt nézte meg azt a robbantást, ami a Latex állva maradt liftaknáját döntötte romba másodpercek alatt. Ez a liftakna dacolt a robbanóanyaggal a legelső próbarobbantáson. Most esélyt sem adtak neki.

A korábbi robbantások képeit, videóit a vonatkozó cikkeknél találhatják olvasóink. Ide beszúrtuk a tavalyi nagy tüzet, ami feltehetőleg gyújtogatás lehetett, illetve néhány egyéb, a Latex-szel kapcsolatos írásunkat is.

A Latex liftaknájának felrobbantása - videó

Az építmény képünkön már megroggyant. Galériánkban az összeomlás fázisai is megtekinthetők.

A Latex liftaknájának felrobbantása Szombathelyen
A Latex liftaknájának felrobbantása Szombathelyen
Tánczos Mihály

Ebből a szögből is tudunk videót mutatni, innen így nézett ki a robbanás.

Második videónk a robbanásról

Aki pedig nem csukta be az ablakokat az könnyen kaphatott egy adag port.

A Lipp Vilmos utca a robbantás után
A Lipp Vilmos utca a robbantás után
Tánczos Mihály

A következő, egyben utolsó robbantásra előre láthatólag május 24-én kerül sor.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kapcsolódó cikkeink

Ma délután robbantják a Latex liftaknáját (frissítve)

Megvan az első robbantás tervezett időpontja, ami után a liftakna roskad össze. A következő bummra egy hetet kell várni Szombathelyen.

Felrobbantották a Latex felét - Videók az összeomlásról

Robbanóanyaggal "kirúgták" a Latex gyárépületének lábát és megroppantották az emeleteket is, a gyárépület kijelölt része másodpercek alatt összeomlott.

Próbarobbantás a Latex gyárépületnél - videóval

Úgy száz ember gyűlt össze nézőként arra a robbantásra, amivel a szakemberek kipróbálták a robbanóanyag hatását az épületre. Most semmi nem dőlt össze.

Nagy bumm: pénteken felrobbantják a Latex épületét

Az Írottkő utcai ingatlan tulajdonosának döntése alapján két felvonásban robbantják fel a terület közepén álló négyszintes raktárt. Az első bumm holnap délután lesz.

Jégcsarnokot is álmodtak már a Latex helyére

A textilipari cég telephelyének budapesti tulajdonosa előbb lebontja a gyárépületeket, majd hasznosítaná az Írottkő utcai területet. Ennél konkrétabb tervek azonban egyelőre nincsenek.

Raktárépület égett Szombathelyen - videóval és légifotókkal

A Latex volt raktárépületében több tonna lyukkártya, kötözőanyag és hulladék égett, a tűzoltók nagy erőkkel oltották a tüzet. A füstöt harminc kilométerről is látni lehetett. Légifotókkal, videóval frissítve.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű