Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ki lesz vajon a Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltje?

Nálunk megpróbálhatja kitalálni, ki lesz a befutó, szavazhat is rájuk.

Miközben az Éljen Szombathely választási szövetség az év elején nyilvánosságra hozta A lakossággal közösen akarják vezetni Szombathelyt az Éljen Szombathely! közös képviselőjelöltjei 2019. February 01. 17:00 , hogy Nemény Andrást indítják a szombathelyi polgármesteri székért, a Fidesz egyelőre hallgat.

Azt tudjuk, hogy komolyan készülnek és korábban több név is felmerült, de a keddi közgyűlésen többször is arra céloztak, hogy egy ideje eldöntött a kérdés. Információink szerint még ezen a héten nyilvánosságra is hozzák.

A lehetséges indulók

Ahogyan írtuk már, több név is felmerült. Kezdjük Puskás Tivadar ral, aki kilencedik éve polgármester, 2006-től nyolc éven át országgyűlési képviselő is volt. Az látszik, hogy szereti a munkáját, és szívesen indul újra, ha a pártja őt választja. Azt is mondják, Orbán kedveli, még felcsúti birtokán is fogadta, pedig oda csak az igazi “barátok” mehetnek.

Puskás Tivadar
Nagy Jácint

Februárban olyan hírek érkeztek, hogy Illés Károly alpolgármester lesz a befutó Valószínűleg Illés Károly lesz a Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltje 2019. February 19. 12:58 , állítólag már a Fidesz belső vezetőképzőjét is elkezdte. Áprilisban aztán egy közvélemény-kutatás eredménye miatt állítólag menesztették Mégsem Illés Károly lesz a Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltje? 2019. April 16. 11:42 a jelöltségtől, de a politikában soha ne mondd, hogy soha.

Illés Károly
Nagy Jácint

Korábban felmerült Balázsy Péter , a megyei önkormányzat főjegyzőjének neve is, de őt állítólag Hende Csaba országgyűlési képviselő, választókerületi elnök utasította el. Attól félve, hogy még ő is túlnőheti és nem tudja megfelelően irányítani.

Balázsy Péter
Bonyhádi Zoltán

Egy Facebook-csoport Kovács Ferenc , a Vas megyei közgyűlés volt elnökének indulását támogatja Még egy fideszes polgármester-jelölt került képbe Szombathelyen 2019. April 17. 09:36 , Kovács nem zárkózott el egyértelműen, amikor hívtuk épp egy komoly műtétből lábadozott.

Kovács Ferenc
Bonyhádi Zoltán

Nemrég országos lapok írtak arról Király Gábort kérte fel a Fidesz, hogy legyen a polgármester-jelöltjük Szombathelyen? 2019. June 14. 08:16 , hogy a Fidesz a Haladás voklt kapusát, Király Gábor t akarja felkérni. Király egy sejtelmes üzenetben cáfolta Király Gábor sejtelmes közleményben cáfolja, hogy ő lenne a Fidesz polgármester-jelöltje Szombathelyen 2019. June 14. 16:45 a hírt, de ő közleményben közölte: inkább marad a sportnák. Ráadásul a hírek szerint nagyon fel is háborodott, hogy némiképp egy politikai provokáció áldozata lett.

Király Gábor
Vágvölgyi Bálint

Persze, nem hagyhatjuk ki Szombathely örökös politikusát, Hende Csabá t sem. Igaz, ő nagyban játszik, volt honvédelmi miniszter, jelenleg az országgyűlés alelnöke, a törvényalkotási bizottság elnöke. Egyes hírek szerint ha nem találnak jó jelöltet, azért hajlandó lenne vállalni Mégsem Illés Károly lesz a Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltje? 2019. April 16. 11:42 .

Hende Csaba
Nagy Jácint

Itt szavazhat

A nyilvánosság számára nyitott még a kérdés, mi ezért megkérdezzük Olvasóinkat, kérjük szavazzanak!


Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019

Tovább az oldalra