Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hiller István lemondásra szólította fel a szocialista párt Vas megyei elnökét?

Legalábbis erről számolt be több lap is. Ám a magánokirat-hamisításban bűnrészességgel vádolt Tóth Csaba szerint Hiller nem is kereste őt.

A Magyar Nemzet és az Index mai számában számolt be arról, hogy  csütörtökön a zalaegerszegi rendőrkapitányságon meggyanúsították és rabosították – ami azt jelenti, hogy ujjnyomatát rögzítették, DNS-mintát vettek tőle és lefényképezték – Zuschlag János nemrég lemondott MSZP-s országgyűlési képviselőt. A Nyugat is beszámolt róla, hogy a politikust azzal vádolják, hogy fiktív Vas megyei FIBISZ szervezetek létrehozásban segédkezett. Zuschlag elmondta, a jövő héten sajtótájékoztatót tart az ügyben az MSZP Vas megyei területi szövetsége. A volt országgyűlési képviselő szerint az MSZP politikusai ellen politikai lejárató kampányt folytat az ügyészség, amely a nyomozást irányítja.

Az ügyben gyanúsított Tóth Csaba, az MSZP Vas megyei elnöke is. Ő azonban még nem jelent meg a rendőrségen. Meghallgatásának elhalasztását kérte. Táncsics Péternek, az MSZP vasi alelnökének, a kőszegi szervezet elnökének ugyancsak tegnap kellett volna megjelennie a zalaegerszegi rendőrségen gyanúsított kihallgatáson, azonban ez nem történt meg. – Délután egyórára kaptam idézést, amit később tudtam csak átvenni – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Táncsics, aki még tegnap faxon új időpontot kért a hatóságtól.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Hiller István MSZP-elnök megvonta bizalmát Tóth Csabától, a párt vasi elnökétől, akit lemondásra szólított fel. A pártvezető kultuszminiszteri minőségében jelenleg Izraelben tárgyal, így a lap nem tudta utolérni. A Nyugat megkereste az érintett Tóth Csabát, hogy megkérdezze: eldöntötte-e már, teljesíti-e Hiller kérését, és lemond-e a párt Vas megyei elnöki pozíciójáról?
Tóth Csaba azonban elmondta, egyáltalán nincs ilyen szándéka. Semmilyen törvénysértő dolgot nem követett el, s ha eljárás is folyik ellene, mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, őt is. Még azt sem tudja, mivel vádolják, ha ez kiderül, azonnal sajtótájékoztatót tart az ügyről.
Mint mondta, őt Hiller István nem kereste, minden továbbiban a pártelnök tudna felvilágosítást adni. Azt azonban még hozzáfűzte: a szocialista párt egy demokratikus szervezet, amely nem egyéni, hanem testületi döntések alapján működik.

Az ügyben megpróbáltunk informálódni a párt Vas megyei vezetőségében is. Menyhárt Bizsán megyei szóvivőt nem sikerült elérnünk, Tóth Kálmán, az MSZP Vas megyei szervezetének alelnöke pedig a Nyugatnak elmondta: őt senki sem értesítette Hiller István döntéséről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Belháború a vasi MSZP-ben

Tovább az oldalra