„Hagyjon békén minket Tóth Csaba!”- újabb menet a romák és az MSZP közt

Állítólag Csepregen egy vacsoráért ismét meg akarják venni a romákat.

2003. decemberében roma vezetők, élükön Horváth Csabával tiltakozó sajtótájékoztatót tartottak arról, hogy az azóta megyei elnökké lett Tóth Csaba és társai pénzért akartak romákat beléptetni a szocialista pártba. Részben ennek hatására nemrég tagrevíziót rendeltek el a szocialista pártnál, márciusban pedig feloszlanak és újra fognak alakulni a Vas megyei szervezetek.

A múlt héten az Országos Roma Önkormányzat Vas megyei irodavezetőjét, Horváth Csabát telefonon keresték meg, hogy Csepregen egy roma fiatalember látogatja a helyi romákat azzal, hogy március 5-én Bükön egy vacsorára várják őket. Cserébe nekik „valamit alá kellene írni”. Horváth úgy tudja, ezt a fiatalembert a Vas megyei MSZP irodavezetője, Menyhárt Bizsán bízta meg ezzel a feladattal.

A sajtótájékoztatóra eljött volna az a fiatalember, aki a lista alapján megkereste a romákat. Két órával a sajtótájékoztató előtt azonban Horváth Csaba elmondása szerint a fiatalemberért ment egy fekete autó, majd bevitték az illetőt az MSZP irodájába. Ezért nem tudott megjelenni a nyilvánosság előtt.

Mint Horváth elmondta, a történteken nagyon megdöbbentek. Nem értették az egészet. Tudomásunk szerint ugyanis tagfelvételi stop van a pártban. Felmerült bennünk a gyanú: csak nem arra akarják használni a romákat, hogy más emberek helyett jelentkezzenek be a tagrevíziónál?

Hogy mindez még véletlenül se történhessen meg, a romákat arra kérik, minden ilyen gyanús beszervezésnél keressék meg az illetékeseket, nehogy bajba kerüljenek. Maradjanak ki ezekből az ügyekből, várják meg, míg a szocialisták rendezik soraikat, lezárul a tagrevízió és az újraválasztás. Utána bármelyikük csatlakozhat bárhova, de csak saját szándékából és elhatározásából!

A szocialista pártvezetést pedig arra kérik, hogy a  tagrevízió alkalmával hivatalos, fényképes dokumentummal is ellenőrizzék a tagokat, nehogy Tóth Csabáék a romák információhiányát vagy szegénységét kihasználva törvénytelen dologra vegyék rá őket!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Belháború a vasi MSZP-ben