Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„Hagyjon békén minket Tóth Csaba!”- újabb menet a romák és az MSZP közt

Állítólag Csepregen egy vacsoráért ismét meg akarják venni a romákat.

2003. decemberében roma vezetők, élükön Horváth Csabával tiltakozó sajtótájékoztatót tartottak arról, hogy az azóta megyei elnökké lett Tóth Csaba és társai pénzért akartak romákat beléptetni a szocialista pártba. Részben ennek hatására nemrég tagrevíziót rendeltek el a szocialista pártnál, márciusban pedig feloszlanak és újra fognak alakulni a Vas megyei szervezetek.

A múlt héten az Országos Roma Önkormányzat Vas megyei irodavezetőjét, Horváth Csabát telefonon keresték meg, hogy Csepregen egy roma fiatalember látogatja a helyi romákat azzal, hogy március 5-én Bükön egy vacsorára várják őket. Cserébe nekik „valamit alá kellene írni”. Horváth úgy tudja, ezt a fiatalembert a Vas megyei MSZP irodavezetője, Menyhárt Bizsán bízta meg ezzel a feladattal.

A sajtótájékoztatóra eljött volna az a fiatalember, aki a lista alapján megkereste a romákat. Két órával a sajtótájékoztató előtt azonban Horváth Csaba elmondása szerint a fiatalemberért ment egy fekete autó, majd bevitték az illetőt az MSZP irodájába. Ezért nem tudott megjelenni a nyilvánosság előtt.

Mint Horváth elmondta, a történteken nagyon megdöbbentek. Nem értették az egészet. Tudomásunk szerint ugyanis tagfelvételi stop van a pártban. Felmerült bennünk a gyanú: csak nem arra akarják használni a romákat, hogy más emberek helyett jelentkezzenek be a tagrevíziónál?

Hogy mindez még véletlenül se történhessen meg, a romákat arra kérik, minden ilyen gyanús beszervezésnél keressék meg az illetékeseket, nehogy bajba kerüljenek. Maradjanak ki ezekből az ügyekből, várják meg, míg a szocialisták rendezik soraikat, lezárul a tagrevízió és az újraválasztás. Utána bármelyikük csatlakozhat bárhova, de csak saját szándékából és elhatározásából!

A szocialista pártvezetést pedig arra kérik, hogy a  tagrevízió alkalmával hivatalos, fényképes dokumentummal is ellenőrizzék a tagokat, nehogy Tóth Csabáék a romák információhiányát vagy szegénységét kihasználva törvénytelen dologra vegyék rá őket!

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Belháború a vasi MSZP-ben