Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem létezető, telefonkönyvből kinézett tagokat léptettek be a kőszegi szocialista pártba?

Az ügy kapcsán okirat-hamisítási ügyben nyomoz a zalai rendőrség.

Mint már beszámoltunk róla, okirat-hamisítás miatt nemrég vádat emeltek Tóth Csaba, az MSZP vasi elnöke, Zuschlag János volt szocialista országgyűlési képviselő és Tancsics Pétert, a kőszegi pártszervezet elnöke ellen. Azzal vádolják őket, hogy a valóságban nem is létező vasi Fibisz-szervezetek alakuló jegyzőkönyveit írták alá. A nyomozást a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság végzi és a Zalaegerszegi Városi Ügyészség felügyeli, lévén, hogy a Vas megyeiek elfogultságot jelentettek be a vizsgálat során.

Most újabb, hasonló ügyben rendeltek el nyomozást. Mint Pirger Csaba, a Zalaegerszegi Városi Ügyészség szóvivője elmondta, ismeretlen tettest, tetteseket vádolnak azzal, hogy szintén okirathamisítást követtek el, ezúttal a kőszegi pártszervezetbe való tagbeléptetéskor.
A Nyugat információi szerint az a vád, hogy nem létező, vagy telefonkönyvből kinézett tagokat ”léptettek” be a kőszegi pártszervezetbe, így duzzasztották fel közel 400-ra a taglétszámot. A cél az volt, hogy minél több küldöttet tudjanak delegálni az őszi megyei küldöttgyűlésre, ahol elnökké választották Tóth Csabát.

Ez az ügy ismét elfogultság miatt került Zalába Vasból, s mint a szóvívő elmondta, a nyomozást ismét a Zala Megyei Rendőrfőkapitányság végzi majd. Az ügyészség arra kérte a rendőrséget, hogy egyesítsék a két (fiktív Fibisz-szervezetek létrehozása és a fiktív kőszegi tagbeléptetések) ügyben a nyomozást.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Belháború a vasi MSZP-ben