Horváth Csaba szerint a romákat eszközként használják fel az MSZP belharcaihoz

Az állítólag megerőszakolt Szabó Bálintot beperlik rágalmazásért, ügyvédjét pedig rasszizmussal vádolják.

A rendőrség az ügyet lezárta
Horváth Csaba azt szeretné, hogy végre a közvélemény színe előtt is sikerüljön tiszta vizet önteni a pohárba, mivel több okból is furcsának találja a köréjük gyűrűző indulatokat. A kisebbségi önkormányzat vezetője sajtóközleményben tudatta: Szabó Bálint nemi erőszakra vonatkozó vádjai után a rendőrség elkezdte a vizsgálódást, de az ügyet lezárta, mivel nyolc tanú igazolta – és ennél többen is bizonyíthatnák –, hogy a feljelentett Horváth Mihály az állítólagos megveretés és fajtalankodás éjszakáján halottvirrasztáson vett részt Türjén. Eddig nagyjából ismert a történet, a kisebbségi önkormányzat vezetője szerint azonban az ügy több okból is furcsa.

A cél, hogy ne figyeljenek Tóth Csaba ügyére?
Szerinte, aki ismeri a romákat, az tudja, hogy közösségükben a férfi elleni nemi erőszak elkövetése különösen szégyenletesnek számít – aki ilyet tesz, azt azonnal kiközösítik. Az elkövetéssel vádolt Horváth Mihály tehát csakis rosszul jöhetett volna ki az ügyből. Ahogyan rosszul is jött ki, hiszen a vasi szocialisták tíz hónap elteltével ismét előrángatták a szexuális zaklatás ügyét. „Csak nem azért történik mindez, mert egy megerőszakolási ügy több helyet kaphat a médiában, így háttérbe lehet szorítani Tóth Csaba okirat-hamisítási ügyét - teszi fel a kérdést Horváth Csaba.

Szabó Bálint egyébként egy másik feljelentést itt tett a romák ellen, azzal vádolta őket, hogy megrágalmazták őt, amikor azt állították: Szabó Bálint Tóth Csaba megbízásából pénzért léptetett be romákat a vasi MSZP-be. A bíróság végül másodfokon is elutasította a rágalmazást.

Felbukkan a rasszizmus?
Azt sem érti, hogy Szabó Bálint a Horváth Mihály elleni eljárás hivatalos lezárása után miért nem tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, és hogy ők miért nem láthatták egyszer sem a feltételezett szexuális zaklatást bizonyító orvosi látleletet. „Mindenki Szabó Bálintot sajnálja, közben senkinek nem jut eszébe, hogy az egész ország előtt nemi erőszakkal vádolnak egy embert, aki egyszer már tisztázta magát? Az ő szégyene nem számít? Csak nem azért nem számít, mert roma?” — bukkannak elő az előítéletek mezsgyéjét súroló kérdőjelek.

Bárándy úr gondolatai a romákról
Horváth Csaba elmondta még: amellett, hogy őt magát alig engedték szóhoz jutni, a Szabó Bálintot védő dr. Bárándy György a Klub Rádió január 13-ai adásában megkérdőjelezhető kijelentést tett. Nevezetesen azt, hogy romák és nem romák is szoktak hamisan tanúskodni, illetve hazudni, de az előbbiek többször. A Vas megyei romák mindenesetre tiltakoznak az ügyben elhangzott valótlanságok miatt, és feljelentést tesznek Szabó Bálint ellen.
Hogy a sztárügyvédet perlik-e, az még nem tisztázott, de az Országos Roma Önkormányzatot bizonyosan megkeresik a vasi kisebbséget ért sérelmek miatt.

Vonatkozó dokumentumok
A romák teljes sajtóközleménye
Rendőrségi határozat a Szabó Bálint elleni erőszak ügyében folyatatott eljárás megszűntetéséről
A romákat a Szabó Bálint által indított rágalmazás vádja alól felmentő másodfokú ítélet

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Belháború a vasi MSZP-ben