Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

A rájátszás rájátszása: Fibisz-alakulás negyedszerre

Már szinte havi rendszerességgel jön a hír, hogy Vasban az ifjú szocialisták új megyei szervezetet alapítottak. A november sem múlt el anélkül, hogy a fiatalok ne jelentették volna be, most utoljára, véglegesen létrejöttek. Ezúttal november 29-én, szombaton, Répcelakon több mint hetven fő részvételével - immár negyedszer - újra csak megalakultak és elnökséget választottak... Erről számolt be Gaál Angelika, és az a három frissen beválasztott vezetőségi tag (Oroszvári Péter társelnök; Csupor Tímea alelnök; Czeglédy Péter alelnök), akik hétfőn délelőtt az Art Café különtermében sajtótájékoztatót tartottak. A Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták Vas Megyei Szervezete újonnan megválasztott képviselői a megalakulást (és igazukat) ezúttal a Répcelakon készült jegyzőkönyv másolatával is bizonyítani próbálták.
Persze ki tudja, lesz-e ötödik csörte, főként, hogy a Szabó Bálint által vezetett rivális a csoportosulás az egyeztetések ellenére a mostani alakuló ülésről is távol maradt.

A szervezetalakítást politikai egyeztetéssel alapozzák meg
Hogy szigorúan a tényeknél maradjunk, november 29-én a már említett összejövetelen a szombathelyi, kőszegi, körmendi és sárvári fiatalok 77 fővel megtartották a Fibisz megyei szervezetének alakuló ülését. Azonban ezúttal, közölte Gaál Angelika, a szervezetalakítást politikai egyeztetéssel alapozták meg. November 17-én a parlament épületében találkozott a két megyei Fibisz-érdekeltség, és az MSZP prominens vezetőinek részvételével alkut kötöttek. (Jelen voltak: Újhelyi István, a FIB-ISZ országos elnöke, Koppány Péter, a FIB-ISZ országos elnökségi tagja, dr. Ipkovich György, Szombathely polgármestere, Szabó Lajos, az MSZP Vas megyei elnöke, Szücs Gábor, az MSZP szombathelyi frakcióvezetője, Tóth Csaba, az MSZP Vas megyei alelnöke, Pintér István, Oroszvári Péter) A jelenlévők, utalt rá Gaál Angelika, megállapodtak abban, hogy egy közös rendezvényen újjáalakulnak. Az alakuló ülésen mindenki részt vehet, választhat és választható, aki 2003. november 17-én már tagja volt valamelyik Vas megyei FIB-ISZ szervezetnek.

Ennek ellenőrizhetősége érdekében - közölte Gaál Angelika - november 18-án Pintér István a szombathelyi FIB-ISZ szervezet elnöke a szombathelyi szervezet tagnévsorát (elmondása szerint 139 fő); Szabó Bálint pedig 16 Vas megyében található helyi szervezet tagjainak belépési nyilatkozatát (elmondása szerint 285 fő) átadta dr. Ipkovich Györgynek. Azonban a répcelaki megalakuláson már sem Szabó Bálint, sem az általa beszervezett tagok nem jelentek meg. Ennek ellenére Gaál Angelikáék nem csomagoltak, mivel határozatképesnek bizonyultak, megtartották Szabóék nélkül is a gyűlést. Ahol aztán Gaál Angelikát egyhangúlag elfogadták elnöknek.
Szabó Bálintot helyettesnek jelölték - közölték Angelikálék -ám mivel a gyűlésen nem jelent meg, az esetleges jelölés vállalásáról nem nyilatkozott, és a taggyűlés ideje alatt telefonon sem volt elérhető, leszavazták. (Pontosabban: Szabó Bálint társelnöki jelöltségét - nyilatkozata hiányában - a taggyűlés 3 igen szavazattal, 67 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett nem fogadta el. Gaál Angelikáék azonban három vezetőségi helyet továbbra is üresen hagytak, hátha... )

A sajtótájékoztatót követően Szabó Bálint véleményére is kíváncsiak lettünk volna, ám nem sikerült elérnünk telefonon...

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Belháború a vasi MSZP-ben