Előválasztás: véget ért a szavazás, elkezdődött a számlálás

Estig lehet izgulni, ki lesz Orbán Viktor kihívója tavasszal: Dobrev vagy Márki-Zay.

Sűrű hét ért véget tegnap este nyolc órakor, amikor lezárult az előválasztás második fordulója, amely arról hivatott dönteni, ki lesz miniszterelnök-jelöltként Orbán Viktor kihívója: Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter.

Noha a szavazópontokat szombat este hét órakor Vasárnap este jön az előválasztás végeredménye 2021. October 17. 07:44 zárták be, az online szavazási eljárásban a nyolc órakor még sorban álló szavazópolgárok videós azonosítását még elvégezték az operátorok.

Előválasztás, dobozolás Szombathelyen
Facebook

„Az Országos Előválasztási Bizottság folyamatosan fogja kiadni a számokat, valószínűleg déltől már elkezdődnek a bejelentések, megyei, illetve választókerületi szinten folyamatában kommunikálunk, én abban bízom, hogy vasárnap estére lehet már következtetni a győztesre” – mondta Hajdú Gergő, aHang kampányigazgatója.

Nagyot hajráztak a szavazók szombaton, csúcsdöntés történt az előválasztás utolsó napján. Az előválasztás 16 napján kétszer volt százezer fölött a szavazatok napi száma, de egyedül szombaton közelítette meg a 120 ezret.

Előválasztás, részvételi adatok
Facebook

Az összesített részvétel a második fordulóban Nagyot hajráztak a szavazók: csúcsdöntés az előválasztás utolsó napján 2021. October 17. 09:18 így 662 016 főre nőtt. A második forduló nemcsak a napi részvételi adatokban döntött rekordot, hiszen az elmúlt egy hétben 219 991 új szavazó jelent meg a sátrakban, vagy adta le voksát online.

Az urnák bezárultak, azokat vasárnap hajnalban Budapestre vitték, ahol megkezdődött Bejelentették: megkezdődött a szavazatszámlálás 2021. October 17. 10:09 a szavazatszámlálás. Összesen 1800 doboznyi szavazatot kell feldolgozni, és este 8-9 óra körülre várják azt a pillanatot, amikor valamilyen eredményről már be tudnak számolni, addig esetleg feldolgozottsági adatokat tudnak csak közölni.

Estig tehát tessenek izgulni vérmérséklet és szimpátia szerint, s mert tudjuk, hogy a várakozás a legnehezebb, igyekszünk abban segíteni úgy, hogy ha információhoz jutunk a meccs állásáról, azt azonnal közölni fogjuk.

Előválasztás - szavazatszámlálás
szabadeuropa.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021