EU-s kerekasztal az ukrajnai háborúról és a hibrid fenyegetésről

Biztonságpolitikai kérdéskörben tart online kerekasztal-beszélgetést az EU egyik agytrösztje. Ön is bekapcsolódhat.

Az Ukrajnában zajló háború miatt sajnos nagyon aktuális biztonságpolitikai kérdéskörben tart online kerekasztal-beszélgetést az EU egyik agytrösztje, a CEPS (Centre for European Policy Studies) az Európa jövőjéről szóló konferencia keretében.

A csütörtökön 14 órakor esedékes, „Global responses to hybrid threats and warnings from Ukraine” című rendezvény fókuszában a hibrid hadviselés jelentette fenyegetés, illetve annak orosz-ukrán háborúban való alkalmazása áll.

A háború elől menedéket kereső civilek a kijevi metróban.
Unian.info

A hibrid módszerek célja általában a zavarkeltés, az ellenség hatékonyságának, reakcióidejének lerontása. „Legnépszerűbb” eszközei a kábítószer-kereskedelem elősegítésétől a választásokba történő beavatkozásig széles palettán mozognak.

Fontos, hogy a beszélgetést angol nyelven tartják. Bárki bekapcsolódhat, de a részvétel regisztrációköteles, ami itt érhető el.

Lapunk később részletesen beszámol az elhangzottakról.

Európai Parlament A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Európa jövője