EU-s kerekasztal az ukrajnai háborúról és a hibrid fenyegetésről

Biztonságpolitikai kérdéskörben tart online kerekasztal-beszélgetést az EU egyik agytrösztje. Ön is bekapcsolódhat.

Az Ukrajnában zajló háború miatt sajnos nagyon aktuális biztonságpolitikai kérdéskörben tart online kerekasztal-beszélgetést az EU egyik agytrösztje, a CEPS (Centre for European Policy Studies) az Európa jövőjéről szóló konferencia keretében.

A csütörtökön 14 órakor esedékes, „Global responses to hybrid threats and warnings from Ukraine” című rendezvény fókuszában a hibrid hadviselés jelentette fenyegetés, illetve annak orosz-ukrán háborúban való alkalmazása áll.

A háború elől menedéket kereső civilek a kijevi metróban.
Unian.info

A hibrid módszerek célja általában a zavarkeltés, az ellenség hatékonyságának, reakcióidejének lerontása. „Legnépszerűbb” eszközei a kábítószer-kereskedelem elősegítésétől a választásokba történő beavatkozásig széles palettán mozognak.

Fontos, hogy a beszélgetést angol nyelven tartják. Bárki bekapcsolódhat, de a részvétel regisztrációköteles, ami itt érhető el.

Lapunk később részletesen beszámol az elhangzottakról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu
Európai Parlament A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Európa jövője