A környezetvédelemre nevelni kell!

Kimentünk az utcára és megkérdeztük az embereket, el tudnak-e képzelni egy zöldebb jövőt és ha igen, hogyan.

Ahhoz, hogy egy nap elérjük, hogy az ökológiai lábnyomunk teljesen egyenlő legyen a nullával, nagyon sokat kell még fejlődnünk, tanulnunk. A legfőbb gond talán az, hogy a berögződéseket nagyon nehéz elhagyni, így az idősebb generációt sokkal nehezebb ránevelni a környezettudatosságra, mint a most felnövőket.

Szombathely utcáin beszélgettünk a környezetvédelemről, takarékosságról, zöld jövőről. Volt, akinél komolyabb zero waste-életmódra hajazó gondolatokat hallottunk, többen pedig, akik természetesen megtermelik a mindennapok szemétmennyiségét, szelektíven válogatják azt.

De el tud-e jönni a nap, amikor nem lesz majd mit válogatni? Egy zöld, klímasemleges Európa.

Európai Parlament A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Európa jövője