A környezetvédelemre nevelni kell!

Kimentünk az utcára és megkérdeztük az embereket, el tudnak-e képzelni egy zöldebb jövőt és ha igen, hogyan.

Ahhoz, hogy egy nap elérjük, hogy az ökológiai lábnyomunk teljesen egyenlő legyen a nullával, nagyon sokat kell még fejlődnünk, tanulnunk. A legfőbb gond talán az, hogy a berögződéseket nagyon nehéz elhagyni, így az idősebb generációt sokkal nehezebb ránevelni a környezettudatosságra, mint a most felnövőket.

Szombathely utcáin beszélgettünk a környezetvédelemről, takarékosságról, zöld jövőről. Volt, akinél komolyabb zero waste-életmódra hajazó gondolatokat hallottunk, többen pedig, akik természetesen megtermelik a mindennapok szemétmennyiségét, szelektíven válogatják azt.

De el tud-e jönni a nap, amikor nem lesz majd mit válogatni? Egy zöld, klímasemleges Európa.

Európai Parlament A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Európa jövője