Hétvégén ismét plenáris ülést tart az Európa jövője konferencia

A munkacsoportok javaslatait vitatják meg.

Folytatódik az Európa jövőjéről rendezett konferencia: az április 8-9-i plenáris ülésen a munkacsoportok javaslatait vitatják meg Strasbourgban az Európai Parlament épületében.

A kilenc munkacsoport témánként csoportosítva nyújtja be a javaslatokat, amelyek az európai polgári vitacsoportokból, a nemzeti vitacsoportokból és a többnyelvű digitális platformról érkezett ajánlásokon alapulnak.

A javaslatok összeállításánál figyelembe vették a konferencia plenáris ülésén és a munkacsoportok találkozóin lezajlott vitákat is.

Conference on Future of Europe/ Website

A plenáris ülésen konszenzusos döntéssel megszületett javaslatokat a vezető testülethez nyújtják be. Ez a testület a plenárissal teljes mértékben együttműködve és teljes átláthatóság mellett jelentést készít. A plenáris összetételéről, céljáról és munkájáról a konferencia plenáris üléséről szóló weboldal ad tájékoztatást, ahol a hétvégére vonatkozó összes anyag, többek között a napirend is letölthető.

A többnyelvű platformon február 20-ig összegyűjtött ötleteket tartalmazó és a plenárison megvitatandó jelentés szintén elérhető online. A vita folytatódik, a platformon keresztül keresztül minden európai továbbra is hozzászólhat a kérdésekhez. A február 20. után leadott ötletekkel a május 9. utáni jelentésben találkozhatunk.

Európai Parlament A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Európa jövője