Az Európa jövője konferencia átírhatja az uniós szerződéseket

Az EP megvitatja a javaslatokat.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Európa jövője: A polgárok ajánlásaiból végleges javaslatok születtek 2022. April 28. 11:47 e hét végén zajlott az Európa jövője konferencia utolsó plenáris ülése, amely megvitatta és elfogadta az európai polgárok javaslatait.

Kedden délután a képviselők az EP plenáris ülésén megvitatják az üléseken meghozott javaslatokat és a konferencia teljes folyamatát – közölte lapunkkal az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája.

Várható, hogy a képviselők hangsúlyozzák majd az Európai Unióval kapcsolatos szerződések felülvizsgálatához szükséges eljárás elindítását.

Erre azért van szükség, hogy a tagállamok felruházhassák az Uniót a konferencia által javasolt új szakpolitikai hatáskörökkel.

A közeljövőben visszatérünk a plenáris ülés és az elfogadott javaslatok részleteire.

Európai Parlament A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Európa jövője