Az Európa jövője konferencia átírhatja az uniós szerződéseket

Az EP megvitatja a javaslatokat.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Európa jövője: A polgárok ajánlásaiból végleges javaslatok születtek 2022. April 28. 11:47 e hét végén zajlott az Európa jövője konferencia utolsó plenáris ülése, amely megvitatta és elfogadta az európai polgárok javaslatait.

Kedden délután a képviselők az EP plenáris ülésén megvitatják az üléseken meghozott javaslatokat és a konferencia teljes folyamatát – közölte lapunkkal az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája.

Várható, hogy a képviselők hangsúlyozzák majd az Európai Unióval kapcsolatos szerződések felülvizsgálatához szükséges eljárás elindítását.

Erre azért van szükség, hogy a tagállamok felruházhassák az Uniót a konferencia által javasolt új szakpolitikai hatáskörökkel.

A közeljövőben visszatérünk a plenáris ülés és az elfogadott javaslatok részleteire.

Európai Parlament A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Európa jövője