Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lemondott Fekete-Győr András, a Momentum elnöke

Bizalmi szavazást kért, ahol nem kapott bizalmat.

Lemondott Fekete-Győr András, a Momentum elnöke - írja közleményében a párt.

Mint írják, Fekete-Győr András a miniszterelnök-jelölti előválasztási szereplése után bizalmi szavazást kért a Momentum Küldöttgyűlésétől. A Küldöttgyűlés többsége a mai napon amellett döntött, hogy új vezetéssel kell belevágni a választási kampány következő szakaszába. Fekete-Győr András ezt természetesen elfogadta és azonnali hatállyal beadta lemondását.

A Momentum hat elnökségi tagja továbbra is folytatja a munkáját, az elnöki pozícióra pedig hamarosan ki lesz írva a tisztújítás.

Fejete-Győr András bejelenti, hogy a Momentum Márki-Zay Pétert támogatja.
Forrás: Facebook / Momentum

Fekete-Győr András öt és fél éves elnöksége alatt a Momentum országos politikai szereplővé nőtte ki magát. A rendszerváltás óta eltelt idő legerősebb parlamenten kívüli pártja ma a Momentum, jövőre pedig frakciója is lesz az országgyűlésben, és ez András közösségszervező munkájának is köszönhető.

Az előválasztási eredmény ugyanakkor megmutatta, hogy új lendületre van szüksége a Momentumnak ahhoz, hogy tovább tudja folytatni az építkezést és a magyar közélet még inkább meghatározó közössége legyen. Ezt is mérlegelte a Momentum Küldöttgyűlése, amikor szavazott a bizalmi indítványról.

András továbbra is a Momentum aktív politikusaként dolgozik tovább elkötelezetten a kormány- és rendszerváltásért, támogatva a Momentum 15 előválasztási nyertes jelöltjét és a teljes ellenzéki összefogást - írja közleményében a Momentum.

Fekete-Győr az előválasztás első fordulójában az öt miniszterelnök.jelölt közül az ötödik helyen végzett, mindössze 3,4 százalékot ért el.

A lemondás mindenesetre érdekes abból a szempontból, hogy a Momentum volt az a párt, amelyik kimozdította holtpontjáról a Karácsony Gergely és Márki-Zay között zajló egyeztetéseket. Beálltak Márki-Zay mögé, Előválasztás: Márki-Zay mögé állt be a Momentum October 07. 15:56 ez volt az egyik előzménye annak, hogy Karácsony Gergely visszalépett Karácsony Gergely tényleg visszalépett az előválasztástól October 08. 11:16 a második forduló előtt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021

Tovább az oldalra