Nemény András: Dobrev Klára önkormányzatokkal kapcsolatos programját támogatom

Szombathely polgármestere pénteken találkozott a DK miniszterelnök-jelöltjével, közben László Győző alpolgármester Márki-Zay Péter mögé állt.

"Meg kell oldani az önkormányzatok finanszírozását, hogy segíthessenek az emberek mindennapi problémáinak megoldásában. Erre kértem Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltet, aki ígérete szerint miniszerelnökként partner lesz ebben. Én pedig azt ígértem neki, hogy támogatom az előválasztás második fordulójában, hogy aztán be tudja váltani az ígéreteket" - írta pénteki Facebook-posztjában Nemény András, Szombathely polgármestere.

A poszt azért tűnhet furcsának, mert Nemény az előválasztás első fordulójának kampányában Karácsony Gergelyt támogatta. Karácsony visszalépése Karácsony Gergely tényleg visszalépett az előválasztástól 2021. October 08. 11:16 után pártja, az MSZP (a Jobbikhoz és LMP-hez hasonlóan) közölte, hogy egyik jelölt mögé sem állnak be Az MSZP nem áll be sem Dobrev Klára, sem Márki-Zay Péter mögé 2021. October 08. 14:06 .

Nemény András és Dobrev Klára pénteken a szombathelyi városházán
Forrás: Facebook / Dr. Nemény András

Felhívtuk Nemény Andrást, aki azt mondta, Dobrev Klára látogatta meg őt pénteken, és többek között beszéltek az önkormányzatok nehéz helyzetéről is. Így például arról is, hogy meg kell oldani az önkormányzatok finanszírozását.

Nemény elmondta, a megbeszélésen Dobrev Klára megígérte, hogy megoldják az önkormányzatok problémáit, ezért ő is ígéretet tett, hogy így támogatni tudja Dobrevet.

Pénteken viszont László Győző alpolgármester Facebook-posztban jelentette be, hogy beáll Márki-Zay Péter mögé. Megkérdeztük Nemény Andrást, hogy ez okoz-e bármilyen problémát a városvezetésen belül.

A polgármester kijelentette, semmilyen konfliktus nincs, Márki-Zayt jó polgármesternek tartja, akivel együtt küzdenek az önkormányzatokért.

Lapunk kérdésére László Győző alpolgármester is megerősítette, hogy nincs konfliktus a városvezetésen belül, kifejtette, biztos abban, hogy az előválasztás győztesit mindannyian teljes mellszélességek fogják támogatni.

Mi tesszük hozzá, hogy László Győző a Momentum tagja, a Momentum csütörtökön állt be Előválasztás: Márki-Zay mögé állt be a Momentum 2021. October 07. 15:56 Márki-Zay mögé, és valószínű, hogy ez a lépés mozdította ki a holtpontról Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter megbeszéléseit, amelyek az első forduló vége óta tartottak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021