Vége a bizonytalanságnak – Megkapja Noel az állami támogatást a 700 milliós gyógyszerre

Hat SMA-beteg magyar kisgyerek Zolgensma-kezelését kezdik el, köztük a vasi kisfiúét is.

Vége a bizonytalanságnak, végre jó hírt kapott a nemescsói SMA-beteg kisfiú családja: öt gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisgyermek mellett most Noel Zolgensma-kezelését is elkezdhetik, ugyanis megkapták az állami támogatást. Minderről a Facebookon számolt be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

„Újabb hat SMA-beteg kisgyermek Zolgensma-kezelését támogatja a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő. Eszter, Csaba, Anna, Noel, Dzsamila és Anna számára ezzel ingyen elérhetővé válik a reményt adó készítmény” – írta.

Forrás: facebook.com / Győzzük le az SMA-t, állítsuk talpra Noelt.

Noel, az utóbbi időben kissé keszekuszává vált történetével Versenyfutás az idővel az SMA-beteg kisfiú, Noel gyógyszeréért? 2021. May 20. 19:16 egyébként lapunk is részletesen foglalkozott. Januárban kezdték el a kisfiú kezelést a Spinraza gyógyszerkészítménnyel, melynek használata óta elkezdett javulni az állapota. Ők azonban továbbra is küzdöttek a másik, sokkal modernebbnek titulált kezelésért, a Zolgensmáért.

Szerencsére most vége a versenyfutásnak az idővel, elkezdhetik a kezelést. Erről persze a család is beszámolt a Facebookon. Mint írják, úgy képzeltük, hogy majd ők tudatják mindenkivel a jó hírt, de helyette ők is a Facebookról tudták meg. Viszont, a hír értéke szempontjából mindegy is, hiszen a lényeg az, hogy sikerült.

„Megvan, megcsináltuk!!!! Boldogság, öröm, megkönnyebbülés, köszönet, hála....” – írták.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Család-barát